Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
28.11.2015 12:17:43
Deli članek:

KRŠKO - CELJE: Dvojni dobitek

Grega Wernig

Na stadionu Matije Gubca se bosta za prvenstvene točke udarila soseda z dna prvenstvene lestvice. Krčani in Celjani so zbrali 15 točk, v medsebojnih tekmah pa so uspešnejši nuklearci.

Posavski zeleno-beli so prvoligaško pustolovščino pred štirimi meseci začeli s presenetljivo zmago nad Celjem, čeprav so grofi v Krško prišli kot aktualni podprvaki in veliki favoriti. Takrat so mnogi dejali, da je šlo za preblisk domače in spodrsljaj gostujoče ekipe ter da se bodo stvari v prihodnosti postavile na "svoje mesto" – da bodo Krčani padli in da se bodo Celjani dvignili.

Sedemnajst tekem pozneje ni povsem tako. Ekipi imata enak izkupiček (3-6-9), loči ju samo gol razlika. Dejstvo je, da se nuklearci še vedno učijo in pridobivajo prepotrebne izkušnje. Da so pri tem uspešni, so dokazali v zadnjem obračunu z Domžalami, ki so jim odščipnili točko, medtem ko so dobra dva meseca prej proti istemu nasprotniku delovali precej nebogljeno. Čeprav so jim nekateri napovedovali drugačno usodo, Krčani še vedno držijo korak s konkurenco, k temu je pripomoglo tudi pet osvojenih točk na zadnjih treh tekmah.

"Že prej smo z veseljem hodili na treninge, po tej uspešni seriji pa je vzdušje še malo boljše," je bil dobre volje kapetan Miha Drnovšek, ki pred novo preizkušnjo pravi, da se je moštvo dobro pripravilo na tekmeca. "Mogoče se bo malo poznalo, da smo igrali v sredo, oni ne, a lahko zatrdim, da bomo v dvoboj vložili vsaj toliko energije kot proti Domžalam."

Srečanje je za Krčane še toliko pomembnejše, ker so odvisni predvsem od izkupička na svojem igrišču. Na njem so zbrali 12 točk, v gosteh tri – po Domžalah in Celju pa v sredo v Krško pride še Koper. "Trudimo se, da bi to popravili, kar smo delno že pokazali v Zavrču. Toda doma smo bolj samozavestni, imamo posebno energijo, tu je še vzdušje in te stvari nas ponesejo."
Manjkal bo kaznovani Luka Volarič, po odsluženi kazni se vrača Jure Petric.

Drago Wernig - TAKA

TOČKE BI ŠTELE DVOJNO
Celjani so se zelo razveselili zmage nad sosedi iz Velenja, danes pa jo želijo nadgraditi z uspešnim nastopom v Krškem. Trener Iztok Kapušin ničesar ne prepušča naključju, zato si je v sredo s sodelavci ogledal tekmeca, proti kateremu Celjani v 180 minutah sploh še niso dosegli zadetka. "Krčani so zelo organizirano moštvo, ki nasprotnikom ne pušča veliko prostora. Igrajo čvrst nogomet, dodaten impulz njihovi igri pa daje tudi številčna podpora s tribun. So v dobri seriji, saj so na zadnjih treh srečanjih osvojili pet točk. Verjamem, da bodo tudi proti nam želeli nadaljevati niz dobrih rezultatov, a mi imamo drugačne načrte," je dejal gostujoči strateg, ki se zelo dobro zaveda pomembnosti današnjega obračuna. 

"Želimo si treh točk, ki bi štele dvojno. Veseli me, da smo v zadnjem času tudi rezultatsko uspešnejši, čeprav imamo še vedno obilo smole. Tekmeca smo dodobra preučili, vemo, da bomo morali igrati potrpežljivo in prežati na protinapade. Smo optimistični in verjamemo, da nam lahko uspe uresničiti cilj."

Drago Wernig - TAKA