reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
0 06.11.2015 11:46:14

Matić: Nočem komentirati, a bili smo oškodovani

Grega Wernig
Srbski strokovnjak na koprski klopi napredovanju Domžal v polfinale pokalnega tekmovanja ne oporeka, toda ...

Domžalčani so zasluženo napredovali v polfinale pokalnega tekmovanja. Na Bonifiki so pokazali precej več kot Koprčani, dvome o potniku med štiri najboljše bi lahko razblinili že prej, na koncu jim je v izdihljajih obračuna uspelo tudi z zvrhano mero sreče. In s pomočjo sodniške napake, delivci pravice so namreč spregledali, da je bil strelec Benjamin Morel v prepovedanem položaju. V trenutku, ko je Darko Zec po dolgi podaji Nejca Vidmarja podaljšal žogo, je bil francoski nogometaš pred Damirjem Hadžićem. Najbližje domačim vratom. Upamo, da je zgolj naključje, da se je to zgodilo samo štiri dni potem, ko se je predsednik dvakratnih prvakov Stane Oražem oglasil z odprtim pismom, v katerem je okrcal delivce pravice.


Gostitelji po prejetem golu in takoj po tekmi niso kaj prida protestirali. Morda zaradi prevelikega razočaranja, po ogledu posnetka je bilo drugače. "Ne želim komentirati sodniških odločitev," se je najprej odzval trener Slavko Matić, toda že v naslednjem stavku je ravnal nasprotno: "Če želimo v Sloveniji napredek v nogometu, bi morali imeti tudi kakovostne sodnike." 

Dotaknil se je tudi 93. minute sredinega obračuna. "Bil je čisti nedovoljen položaj, bili smo neposredno oškodovani," je poudaril srbski strokovnjak in nato pretiraval: "Vseh 90 minut nam ni bilo dovoljeno priti v kazenski prostor tekmeca. Sodnik se je pri vsakem skoku odločal za prekršek v korist nasprotnika. Mislim, da bi se morala sodniška organizacija s tem skrajno resno ubadati. Nočem podcenjevati Domžalčanov in njihovega napredovanja, a če so boljši, morajo to pokazati z igro, in ne s pomočjo sodnikov."

Članki iz rubrike