Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.11.2015 08:35:48
Deli članek:

Avstrijčeva epska nespretnost in sreča, da te kap (video)

Profimedia

Philipp Schobesberger, nekdanji soigralec Roberta Berića pri dunajskem Rapidu, se je podpisal pod enega bolj komičnih zadetkov v zadnjem času.

V četrtek zvečer sta se v ligi Europa pomerila Viktoria in Rapid, v Plzni na Češkem so slavili gostje z Dunaja. Veliki junak nekdanjega kluba Roberta Berića je bil brez kančka dvoma Philipp Schobesberger, 22-letni napadalni vezist Rapida, ki je zabil oba zadetka ob zmagi njegovega kluba z 2:1. Ampak bolj kot njegov strelski podvig danes odmeva epska nespretnost, ki se mu je primerila pri drugem zadetku.

V 77. minuti je nadarjeni nekdanji član Paschinga stekel sam proti vratarju Viktorie, ko mu je nenadoma iz ljubega miru spodrsnilo. V devetindevetdesetih od stotih primerov bi priložnost bržčas splavala po vodi, toda Schobesberger je imel srečo, da te kap. Recimo temu tako, da je padel tako spretno, da je med padcem žogo sicer povsem nehote zadel dovolj dobro, da se je vseeno odkotalila v gol češkega prvoligaša. "Hotel sem preigrati vratarja, ampak mi je spodrsnilo. Potem mi je žogo nekako le uspelo z levo nogo spraviti v mrežo," je po tekmi v smehu razlagal Schobesberger.