Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
30.10.2015 16:18:03
Deli članek:

KRŠKO - GORICA: Zmagati in zmagovati

Nikola Miljković

Šestnajsti prvenstveni krog bosta odprla Krško in Gorica. Tekmeca, ki si po zadnjih dogodkih zelo močno želita zmage. Domačini zato, ker nanjo čakajo že od drugega kroga, medtem ko želijo gostje čim prej nadoknaditi izgubljene točke v dvoboju z Domžalami.

Krčanom ne cvetijo rože, od njihove zadnje zmage so namreč minili že dobri trije meseci. Na negativno serijo se je seveda nemogoče navaditi, saj ne gre za stvari, ki bi si jih kdorkoli želel. Vendar je nuklearcem še toliko težje, ker so se v pretekli sezoni, ko so osvojili naslov prvaka na drugoligaški sceni, navadili na serijsko zmagovanje. V klubu že od vsega začetka poudarjajo, da so pričakovali, da bo krstni nastop med elito zelo zahteven.

Proces učenja je dolgotrajen in naporen, prav tako je kakovost prvoligaških moštev na precej višji ravni od tiste, na katero so bili do zdaj navajeni. Kljub črnim oblakom, ki so se v nogometnem smislu zgrnili nad mesto z nuklearko, v Krškem ne obupavajo. Še naprej se držijo začrtane poti in od nje ne odstopajo. Tako denimo po dolgi seriji brez zmage ni ogroženo niti mesto trenerja Tomaža Petroviča, ki uživa popolno podporo uprave. V želji po načrtnem delu je to povsem običajno, čeprav je v praksi velikokrat zelo drugače. Kadar ni rezultatov, je prav šef stroke tisti, ki po navadi prvi ostane brez službe.

No, v Krškem so se svojega projekta lotili na drugačen način. Fantje še naprej trdo delajo, zato v klubu verjamejo, da bodo prišli boljši časi, da se bo tudi njim nasmehnila sreča in da bodo kmalu prišle še tako težko pričakovane zmage. Prva priložnost za to bo že danes, ko v mesto prihajajo Novogoričani. Trener Petrovič sicer ne more računati na vse igralce, saj je zaradi kazni ostal brez hrvaškega branilca Marka Perkovića. Poleg tega se nekateri igralci borijo s poškodbami, ki niso hujše narave, a so vseeno neprijetne. "Res je, imamo nekaj težav s poškodbami, vendar bodo vsi fantje stisnili zobe za novo tekmo. Dejstvo je, da nam trenutno ni prijetno, ker smo lani zmagovali, letos pa se borimo za vsako točko. Posledično to vpliva na igre, navsezadnje so fantje samo ljudje, in ne roboti, zato nismo vedno na maksimumu, čeprav bi si to še kako želeli. Še naprej delamo na način, na katerega smo delali do zdaj, torej veliko, trdo in pošteno, zato verjamem, da se nam mora to nekje vrniti. Zadnji domači tekmi smo odigrali zelo dobro in verjamem, da lahko to ponovimo proti Gorici. Taktično bomo morali biti čim boljši, predvsem pa bo treba pokazati veliko srce, tako kot si zaslužijo naši navijači."

Prav zvesti navijači so tisti, ki dajejo posavskim zeleno-belim dodatno energijo. S svojim neumornim navijanjem so resnično njihov dvanajsti igralec, pa naj se to sliši še tako oguljeno. Podpora s tribun je dobrodošla tudi za psiho nogometašev, ki na tak način dobijo potrditev, da je nekdo prepoznal njihov trud, čeprav rezultati trenutno ne gredo v njihovo korist.

NE BO LAHKO, NIKAKOR NE
Krčani imajo tokrat spet malo smole. Njihov naslednji tekmec je namreč v prejšnjem krogu na svojem igrišču izgubil. Poraz z Domžalami oziroma izgubo treh točk pa želijo vrtnice čim prej nadoknaditi. Kje bi lahko to lažje naredile kot v dvoboju z zadnjeuvrščeno ekipo lige? Vprašanje je seveda retorično. Gostje prav tako ne bodo nastopili v popolni zasedbi, manjka kaznovani Matija Širok, zato pa se v ekipo vračata Amel Džuzdanović in kapetan Alen Jogan. Še vedno ni jasno, ali bo za igro nared najboljši strelec lige Blessing Eleke, ki se je v zadnjem času ukvarjal s poškodbo gležnja. Odločitev o njegovem (ne)nastopu bo verjetno padla tik pred srečanjem. "Po odsluženi kazni se v ekipo vračata Jogan in Džuzdanović, zaradi kartonov bo tokrat manjkal Širok, seveda pa močno upam, da bo okreval Eleke in da bom lahko računal na njegove storitve. Ne bo lahko, nikakor ne. Čaka nas zahtevna preizkušnja, ampak če hočemo ostati pri vrhu lestvice, moramo zmagati. In zmagovati," je pred pomembnim obračunom odločen Miran Srebrnič. Prvi dvoboj teh ekip v Novi Gorici se je končal z zmago vrtnic, bilo je 3:1.