Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
30.10.2015 10:58:20
Deli članek:

Stop za tuje trenerje v Rusiji

vszi

V Rusij naj bi prišlo do zelo nenavadne odločitve s strani ruskega ministrstva za šport. Ta naj bi prepovedal delovanje tujim trenerjem.

Ruski Eurosport poroča, da je rusko ministrstvo za šport 21. septembra sprejel zakon, ki v Rusiji prepoveduje delovanje tujih trenerjev v ruskem prvenstvu. Prepoved se nanaša le na mesto glavnega trenerja, kar pomeni, da bodo tujci še vedno lahko opravljali druge vloge v strokovnem vodstvu, kot so vloge pomožnega in kondicijskega trenerja oziroma trenerja zadolženega za vratarje. Ni še znan datum veljave zakona, torej, od kdaj naprej bo ta ukrep veljal.

V najmočnejši ruski nogometni ligi nastopa 16 moštev, od tega je na čelu šestih ekip tuj strateg. Med najbolj znanimi trenerji, ki delujejo v Rusiji, je Andre Villas-Boas, ki vodi Zenit. Portugalec naj bi tako ali tako nameraval moštvo zapustiti po koncu sezono, zdaj pa bi se lahko pripetilo, da bo moral Rusijo zapustiti že prej.

Prepoved pa ne bo veljala za državno reprezentanco, kjer bo še naprej na klopi lahko sedel strokovnjak, ki ne prihaja iz Rusije.