reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 14.09.2015 13:13:52

Maribor in Olimpija zaradi pirotehnike znova v žep

Arsen Perić
Olimpija ob 550, Maribor ob 600, Zavrč pa ob 300 evrov.

Po devetem krogu Prve lige Telekom Slovenije je nekaj dela imel tudi disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj, ki je z denarnimi kaznimi kaznoval tri prvoligaše Maribor, Zavrč in ljubljansko Olimpijo.

Zavrč bo moral plačati globo v višini 300 evrov zaradi nešportnega vedenja več igralcev, ki so na domači tekmi proti Luki Koper ob zmagi z minimalnim izidom 1:0 (1:0) prejeli pet rumenih kartonov.


V blagajno bodo morali seči tudi pri ljubljanski Olimpiji. Kazen 550 evrov bodo morali plačati zaradi nešportnega vedenja navijačev, ki so na tribuni prižigali bakle. Olimpija je sicer krog končala povsem na vrhu prvenstvene lestvice, po zmagi v gosteh s 3:1 pri Krki.

Zaradi istega razloga bodo morali plačati tudi pri aktualnih državnih prvakih iz Maribora, njim je disciplinski sodnik odmeril globo v višini 600 evrov, prav tako zaradi uporabe pirotehnike, torej nešportnega vedenja navijačev, ki so na tribuni prižigali pirotehnična sredstva, rakete ob proslavljanju visoke zmage v gosteh s 4:1 pri Gorici. Maribor je tako doslej zaradi podobnih prekrškov plačal že 6050 evrov, Olimpija pa 4000 evrov.

Tako pri ljubljanskih Green Dragons kot mariborskih navijačih Violah je disciplinski sodnik upošteval oteževalno okoliščino predkaznovanosti.

Članki iz rubrike