nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ro
ro
0 13.09.2015 19:54:10

Ibraimi zaradi invalida zavrnil Fabregasa

Član mariborskega prvoligaša razveselil svojega oboževalca.

Prejšnji teden je makedonska reprezentanca v kvalifikacijah za Euro 2016 doživela že sedmi poraz in je v skupini C na zadnjem mestu na lestvici. Na skopskem stadionu Filip II. so Španci z avtogolom Pacovskega slavili z 1:0, kar je bil seveda pričakovan scenarij, zato pa je bilo toliko večje presenečenje, da je Agim Ibraimi dvoboj presenetljivo začel na klopi, prav tako kot Aleksander Trajkovski. Ker gre za standardna člana udarne zasedbe, je to kakopak sprožilo ugibanja o tem, ali je morda prišlo do spora s selektorjem? "Sta profesionalca in ni nobenih zamer. Sta igralca, ki delata razliko, vendar z njuno igro na prejšnji preizkušnji z Luksemburgom nisem bil zadovoljen. Nisem ju kaznoval. Imata kakovost, o tem ni niti najmanjšega dvoma, toda izbral sem ekipo, za katero sem menil, da lahko prikaže največ," je pojasnil nekdanji trener Drave Ljubinko Drulović, ki je nogometaša Maribora v igro poslal šele v 84. minuti.

1ibraimi


Toda čeprav na igrišču ni blestel, je bil Agim Ibraimi po tekmi vendarle v središču pozornosti. Medtem ko se je v večjem delu dvoboja ogreval, je namreč navezal stik z mladim invalidom, ki je dogajanja na igralni površini spremljal pod glavno tribuno.
Izkazalo se je, da je fant na vozičku velik oboževalec igralca Maribora, zato mu je obljubil, da mu po po dvoboju podaril svoj reprezentančni dres s številko 10. To je naposled tudi storil, vendar je moral pred tem opraviti še nehvaležno nalogo. Prekršiti dogovor s špansko desetico Cescom Fabregasom, s katerim sta se pred začetkom obračuna domenila za izmenjavo dresa. Ko je španski zvezdnik pristopil do njega, mu je Agim Ibraimi pojasnil, kaj se je vmes pripetilo. Želja po izpolnjeni obljubi mlademu invalidu je bila močnejša kot zagotoviti si prestižni spominek in makedonski reprezentant se je pred odhodom v slačilnico odpravil na atletsko stezo ter svojega oboževalca razveselil z darilom, makedonska javnost je njegovo dejanje sprejela z velikim odobravanjem.

Članki iz rubrike