tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 24.08.2015 22:13:22

Novogoričani zmagali kljub hudi sodniški napaki (video)

Nikola Miljković
Ker se je vseeno končalo z njihovo zmago, Goričani niso zagnali vika in krika. A dejstvo je, da se jim je na tekmi s Krškim zgodila huda krivica.

Dnevi po vsakem odigranem krogu so ponavadi v glavnem namenjeni objavljanju najlepših zadetkov, ki jih na začetku nove sezone v PLTS kar mrgoli. Toda tokrat smo se odločili narediti izjemo, nismo si namreč mogli kaj, da ne bi z vami delili posnetka sila sporne sodniške poteze na tekmi med Gorico in Krškim. Novogoričani, ki po sedmih krogih presenetljivo vodijo na lestvici 1. SNL, so doma s 3:1 premagali novinca med elito, čeprav je res, da so morali ob tem premostiti kar nekaj takšnih in drugačnih ovir. V 62. minuti je bil namreč zaradi dveh rumenih kartonov izključen strelec dveh zadetkov Marko Nunić, tik pred tem pa je sledila še precej bolj sporna odločitev sodnika Asmirja Sagrkovića.


Ko je nogometaš gostujoče ekipe Luka Volarič stekel v kazenski prostor Gorice, se je proti žogi zapodil tudi vratar domačih Gregor Sorčan. Vsem se je zdelo, da je bil nekdanji mladinec veronskega Chieva prvi pri okroglem usnju, vsesplošno prepričanje je bilo, da je bilo njegovo posredovanje kristalno čisto. Žogo je pač po strelu Volariča odbil, nakar je prišlo do neizbežnega trka med nogometašema in posledično do padca člana Krke čez vratarja Gorice. Toda glej ga zlomka, Sagrković se je odločil drugače, pokazal je na belo točko, s slednje pa je Dejan Urbanč znižal vodstvo domačih z 2:0 na 2:1.

Ob tem je zanimivo, da Sagrković Sorčana ni kaznoval niti z rumenim kartonom, čeprav je kot zadnji mož obrambe po njegovem storil prekršek v čisti situaciji za dosego zadetka. Sodniški veljaki po vsem svetu v takšnih situacijah ponavadi radi posežejo celo po kartonu rdeče barve, a tokrat se to ni zgodilo. No, pravici je bilo na koncu ne glede na vse zadoščeno, Gorica je slavila in zadržala prvo mesto na lestvici.

Članki iz rubrike