sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

ro
ro
0 23.08.2015 12:11:47

KRKA - KOPER: Najbolje, da kar takoj

Grega Wernig
Če v Novem mestu ob pogledu na lestvico nimajo razlogov za nezadovoljstvo, je na Bonifiki popolnoma drugače. Koprčani so na zadnjem mestu na lestvici, kjer kakopak nočejo ostati.

Verjeli ali ne, nogometaši Krke so vse točke v uvodnih šestih prvenstvenih krogih osvojili v gosteh, na Portovalu so bili v dozdajšnjih dveh poskusih neuspešni. Najprej so praznih rok ostali v dvoboju z Goričani, potem so morali priznati premoč še Domžalčanom, ki so kar štirikrat zatresli mrežo.

Zaradi takšnega izkupička pred svojimi navijači krkaši sicer ne zganjajo panike, a so hkrati odločeni, da morajo krivuljo rezultatov na domačem igrišču obrniti v pozitivno smer. Čim prej. Takoj, najbolj zaželeno bi bilo kakopak jutri, kar ni nemogoč scenarij.

Koprčani nikakor ne morejo ujeti želenega ritma, kar nedvomno negativno vpliva na samozavest aktualnih pokalnih zmagovalcev, poleg tega se bodo v dolenjski prestolnici predstavili v močno oslabljeni zasedbi.

DVA MESECA BREZ PALČIČA
Ivica Guberac zaradi rumenih kartonov nima pravice nastopa, Goran Galešić, Mitja Lotrič in Matej Palčič so poškodovani. Slednjemu je bolečina v kolenu že nekaj časa povzročala težave in po opravljeni magnetni resonanci je bilo jasno, da mora na kirurški poseg. Prestal je artroskopijo, ki jo je v Valdoltri opravil dr. Bogdan Ambrožič in je minila brez zapletov.



"Poškodba se je vlekla že nekaj časa in vesel sem, da smo se končno odločili odpraviti težavo. Upam, da bo okrevanje potekalo po načrtih in da bom kmalu znova na zelenicah. Zdaj razmišljam samo o okrevanju, ekipi pa želim veliko uspeha in čim več točk," je povedal Matej Palčič, Rodolfo Vanoli naj bi znova lahko računal na njegove usluge čez dva meseca.

"Trenutno smo v rezultatski krizi in seveda si moramo prizadevati, da bi začeli niz uspehov. Imamo idealno priložnost, da s tem začnemo že v Novem mestu. Naš cilj je zmaga," je odločen Amar Rahmanović, ki je odslužil kazen in bo prav gotovo močno koprsko orožje. Ob njegovi učinkovitosti bi bila pot do želenega uspeha lažja. "Res me ne zanima, kdo se bo vpisal med strelce. Pomembno je le, da osvojimo točke," je pristavil mladi vezist iz Bosne in Hercegovine.

"Osvojiti moramo ves izkupiček, kaj drugega ne pride v poštev. Tekma ne bo lahka, gotovo ne, ampak zavedamo se tudi svoje kakovosti in prepričan sem, da smo sposobni uresničiti namen. Ne bomo igrali v popolni zasedbi, vendar se s tem ne obremenjujemo, to naših ciljev ne spreminja," je optimist tudi Marko Krivičić.

Dvoboj med Krko in Koprom bo sicer obračun ekip, ki sta se v dosedanjem delu prvenstva največkrat ujeli v zanko prepovedanega položaja. Zasedbi z Obale je to v povprečju »uspelo« 2,67-krat na tekmo, Novomeščani so bili na šestih preizkušnjah prehitro za hrbti nasprotnih branilcev enajstkrat.

Članki iz rubrike