sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 23.08.2015 11:33:43

GORICA – KRŠKO: Tudi pomoč "vsemogočnega"

Nikola Miljković
Pred začetkom sezone verjetno ni bilo nikogar, ki bi napovedal tako dober start Novogoričanov. Kako bi tudi ga, ko pa se je v povezavi z vrtnicami ves čas govorilo samo o denarju.

Natančneje o denarju, ki ga kronično primanjkuje. Vendar je nova uprava uspela zagotoviti določena sredstva, s katerimi je sestavila zelo konkurenčno moštvo, ki ga s klopi odlično vodi legenda novogoriškega žogobrca Miran Srebrnič. Uvodni poraz v Ljubljani še zdaleč ni dal slutiti, kaj se bo zgodilo. Štirikratni državni prvak je po njem nanizal pet zaporednih zmag, s katerimi je zasedel vrh lestvice, ki ga ne namerava kar tako izpustiti iz rok.

Sredi tedna so "plavi" doživeli manjši šok, saj so v prvem krogu pokalnega tekmovanja izgubili z Muro. S klubom, ki po imenu spada med večje v državi, a je trenutno tretjeligaš, zato je bil ta poraz precej boleč. Po drugi strani ta spodrsljaj lahko pomeni klofuto ob pravem času, moštvo je namreč dobilo potrditev, da je treba vsako tekmo odigrati stoodstotno. Že najmanjša neprevidnost ali bog ne daj podcenjevanje se lahko hitro maščuje, kar je pokazalo prav gostovanje v Murski Soboti.

"Takšen je nogomet. V prvem polčasu smo naredili napako, iz katere so domačini povedli. Po prejetem zadetku smo začeli bezljati, čim prej smo želeli priti do izenačenja. Morali bi se umiriti in tako najti pot do gola. Ko hitiš, je skoraj nemogoče doseči zadetek, zato smo izgubili. Nekaj podobnega se je zgodilo Barceloni proti Athleticu iz Bilbaa in videli ste končni rezultat," se je sredinega dvoboja spomnil nigerijski napadalec Blessing Eleke in dodal: "Ta poraz pa ne pomeni, da je zdaj vsega konec, še zdaleč ne."«

Kljub temu je izpad iz pokalnega tekmovanja poskrbel za nekaj slabe volje v slačilnici Gorice. "Trener nam je dejal, izpadli smo iz pokala, zdaj moramo nekaj narediti v ligaškem tekmovanju. Povsem smo osredotočeni na prvenstvo, molim, da se nam bo izšlo." Krško je novinec v ligi, a so nuklearci v tej sezoni že večkrat pokazali, da so še kako sposobni pomešati štrene vsakomur.


"To bo naš prvi medsebojni dvoboj, normalno se pripravljamo na tekmo. Sam pa upam, da mi bo bog pomagal narediti čudež," se je na pomoč "vsemogočnega" obrnil 19-letni napadalec iz Lagosa, ki je s petimi zadetki tudi najboljši strelec lige, in misel končal z naslednjimi besedami: "Z moštvom, ki ga imamo, bomo jutri zmagali."

SPREMLJALO JIH BO OKOLI 200 NAVIJAČEV
Domačini niso edino presenečenje sezone, mednje lahko štejemo tudi Krčane. Novinec v ligi se je odlično znašel v družbi najboljših klubov v državi in je v šestih krogih zbral osem točk, tako da ga najdemo v zlati sredini lestvice. Gostje odhajajo na severno Primorsko po dveh remijih, ki sta pustila nekaj grenkega priokusa. Prvega so dosegli v Velenju, kjer so imeli cel drugi polčas dva igralca več na igrišču, v lokalnem derbiju s Krko pa jim ni uspelo izkoristiti premoči v končnici dvoboja.

"Po 90 minutah je po navadi rezultat kar realen, ampak mi je malo žal, ker nam ni uspelo iztržiti še kaj več," je o tem povedal predsednik Krškega Boštjan Blažinčič in se že obrnil proti gostovanju pri vodilni ekipi lige: "Novogoričani niso noben bav bav, kar je pokazala že Mura. Proti vsakemu nasprotniku smo skušali uveljaviti svoj način igre in nič drugače ne bo niti v nedeljo. Vsi v klubu smo optimistični in verjamemo, da lahko v Novi Gorici ohranimo celo kožo. Mogoče bi rajši videl, da bi Goričani zmagali v Murski Soboti, ne me narobe razumeti, zelo privoščim Muri, ampak to je na nek način opomin za njih, da lahko izgubijo tudi proti na papirju slabšemu moštvu. Vemo, da bo domačin maksimalno nabrušen, a to velja tudi za nas, tako da nas čaka še en 'fajt' na igrišču."

Nuklearce bo s tribun novogoriškega Športnega parka spodbujalo okoli dvesto navijačev.

Članki iz rubrike