mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb, jb
rb, jb
0 09.05.2015 09:30:31

GORICA – OLIMPIJA: Naredili niso ničesar

Nikola Miljković
Miran Srebrnič se bo danes še četrtič v karieri usedel na klop Gorice kot njen glavni trener.

A pred njim ni lahka naloga. Ne zgolj zaradi tega, ker v Novo Gorico prihaja Olimpija, precej bolj zaradi težav, ki pestijo klub iz obmejnega mesta.

Dozdajšnjega trenerja Gorice Cesareja Beggija bi lahko marsikdo obtožil, da je tik pred koncem sezone stisnil rep med noge in pobegnil s potapljajoče se barke. Toda Italijana vseeno lahko razumemo: odkar je prevzel Gorico, za svoje delo ni prejel praktično niti enega evra!

Tudi Srebrnič bolj ali manj životari z delom v tem klubu, enako velja za večino nogometašev. "Stanje je slabo, ni kaj skrivati," se ne pretvarja Srebrnič, ki dodaja: "To je odsev stanja celotnega leta. Klub v tem letu za igralce ni naredil ničesar, zato je razumljivo, da jih je težko motivirati. In za strokovno vodstvo velja enako. Vseeno moramo potrpeti do konca in odigrati preostale tekme, nato pa se odločiti, kako in kaj. Ker smo želeli, da klub ostane živ, smo privolili v odlog plačila, ampak tako naprej jasno ne bo šlo več."



Zdaj torej v mesto številnih igralnic prihaja Olimpija, ki bi glede na vse morala imeti odprto pot do zmage. Toda ali bo res tako? "Težko se pogovarjamo o taktiki, saj z glavami nismo pri stvari. To je bilo opazno že v Radomljah. Nedolgo tega je bilo na tekmi z Mariborom drugače, saj so vijoličasti motiv sami po sebi. In res upam, da bo tudi Olimpija na igralce vplivala enako."

V Športnem parku bo danes marsikaj odvisno od zbranosti nogometašev Olimpije; predvsem v napadu. Zmaji priložnosti zapravljajo kot po tekočem traku, če se ne bodo uvrstili v Evropo, bo prav neučinkovitost morda celo glavni razlog za to. "To se nam dogaja na vsaki tekmi in prav neverjetno je, kaj vse uspemo zgrešiti," z glavo zmajuje Matic Fink, v taboru Olimpije pa ne glede na vse še niso povsem obupali.

"Koliko je poraz v Velenju vplival na nas, bodo pokazale že uvodne minute tekme z Gorico. Upam in verjamem, da se bomo uspeli pobrati in premagati neugodno moštvo Gorice, ki si je s porazom z Radomljami dodobra zagrenilo življenje v boju za obstanek med elito. Če popravimo realizacijo, so naše možnosti za zmago velike, v nasprotnem pa lahko znova nastopijo težave," dodaja branilec Nemanja Mitrović.

Članki iz rubrike