IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 09.05.2015 09:30:03

DOMŽALE – KOPER: Ni pravi čas za jokanje

Nikola Miljković
Porazi so sestavni del nogometa, toda vseh ne gre metati v isti koš.

Koper je recimo med tednom izgubil z Zavrčem, a se na Bonifiki niso preveč obremenjevali. Medtem so se Domžale poražene vrnile iz Novega mesta, to pa je bil poraz, ki je še kako bolel.

Koprčanom bi bilo sicer ljubše, če bi premagali Zavrč, toda ker v prvenstvu ne morejo ne v Evropo ne v drugo ligo, jih tudi poraz ni potisnil na rob obupa. Sploh zdaj, ko odštevajo do finala pokala, kar bo za njih z naskokom najpomembnejši trenutek sezone 2014/15.

V primeru Domžal pa je drugače. Četa trenerja Luke Elsnerja je v ogorčenem boju za Evropo, ker ima le štiri točke prednosti pred Olimpijo, bo morala v zaključku dirke še precej napeti svoje mišice. No, a poraz s Krko je bil vseeno malce manj boleč, ker je tudi Olimpija izgubila; če bi slednja premagala Rudarja, bi bila razlika med tretjim in četrtim na lestvici še precej manjša.


Če potegnemo črto pod zapisanim, potem ni dvoma, za koga je tokratna tekma pomembnejša. "Trenutno se še držimo nad gladino, ampak tam smo zaradi neuspehov drugih, in to ni dobro. Če želimo dosegati dobre rezultate in si ustvariti uspešne kariere, si takšnih tekem ne smemo dovoliti. Časa za jokanje ni, pred nami je že nova tekma. Prihaja Koper in naš cilj je zmaga. Ostale so še štiri tekme in na vseh moramo osvojiti čim več točk ter si priigrati Evropo," poudarja domžalski bočni nogometaš Nejc Skubic in dodaja: "Vsaka naslednja tekma je tekma sezone in v tekmi s Koprom moramo dati vse od sebe. V vsako tekmo moramo kreniti stoodstotno, predvsem pa maksimalno psihološko pripravljeni. Osredotočenost je v določenih trenutkih tekem popustila, to nas je pripeljalo do negativnih rezultatov. Vseh devetdeset minut moramo imeti pravi pristop in biti maksimalno zbrani ter borbeni, saj bo potem tudi rezultat dober."

Oboji bodo oslabljeni: zaradi kartonov bosta pri domačih manjkala Uroš Korun in Darko Zec, pri gostih ne bo Domna Črnigoja in Gorana Galešića. Koprčani so sicer na zadnjih dveh tekmah prejeli kar štiri rdeče kartone, na Bonifiki pa med vrsticami odgovornost za to s svojih pleč prenašajo na hrbte sodnikov.

Kako zadovoljni bodo z delom Davorja Drečnika, bomo seveda šele videli. A tudi rdeči karton bo imel Zasavec kakopak v svojem žepu …

Članki iz rubrike