nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 06.05.2015 20:51:08

Šimundža: Videli smo evropski Maribor

Drago Wernig - TAKA
"Znamo igrati takšne tekme. In radi jih igramo," je pred obračunom s Celjani med drugim povedal Ante Šimundža.

Njegovi varovanci so to znova dokazali tudi v praksi in z zmago nad Celjem razblinili še zadnje dvome v boju za šampionsko lovoriko. Stari oziroma aktualni prvaki bodo tudi novi.

KAR DESETODSTOTNI

V pričakovanju dvoboja vodilnih ekip je bilo jasno, da bodo Mariborčani nastopili v zdesetkani zasedbi. Oziroma da bodo manjkali kaznovani Jean-Philippe Mendy, poškodovani Welle Ndiaye, Arghus in Željko Filipović ter Dare Vršič, ki je zbolel, negotov je bil nastop Mitje Vilerja. Izkušenega Primorca ovira bolečina v stegenski mišici, ki je bila tudi v sredinem popoldnevu tako močna, da soigralcem ni mogel pomagati. Ante Šimundža tako pri sestavljanju začetne enajsterice ni imel pretirano velike izbire, temu primerno mlada je bila klop za rezervne igralce, kjer so bili ob Luki Zahoviću tudi Dino Hotić, Daniel Vujčić in Robert Pušaver.

Oslabljena je bila tudi ekipa iz knežjega mesta. V Areni Petrol so se v preteklih dneh sicer veselili, da so se Blaž Vrhovec, Danijel Miškić in znova tudi Valon Ahmedi vrnili k treningom z ekipo, toda Simon Rožman si pretiranega tveganja vendarle ni želel privoščiti, k čemur je gotovo prispevala tudi misel na bližajoči se finale pokalnega tekmovanja. Niti enega od treh omenjenih igralcev pod Kalvarijo tako ni bilo v kadru, manjkal je tudi že dalj časa odsotni Marko Krajcer.

"Za nami je težka tekma, kar je tudi posledica položaja, v katerem smo se znašli. Prvi polčas je bil slab, v nadaljevanju pa smo le pritisnili na plin in znižali zaostanek, nato nas je gol Agima Ibraimija oddaljil od želenega cilja. Tako energijsko kot na vseh ostalih področjih. Toda fantom kljub vsemu nimam kaj očitati, trudili so se po najboljših močeh. Smo v zelo napornem ritmu tekem. Devet igralcev nenehno igra in žal nimamo dovolj širokega kadra, da bi jih lahko nadomestili. Preprosto ni časa za počitek, to bi težko zdržali tudi boljši evropski klubi," je po tekmi na tiskovni konferenci pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta uvodoma povedal Simon Rožman

Tako kot smo navajeni, je bil obraz Anteja Šimundže znova resen. Ni kazal veselja, a globoko v njemu je gotovo gorelo. Tako zaradi rezultata kot podobe njegove ekipe. "Nadvse dobro smo se zavedali pomembnosti dvoboja in temu primerno smo tudi pristopili. V tekmo smo krenili, kot smo si želeli, bili smo osredotočeni. Vedeli smo, kaj moramo storiti in na kakšen način. Mislim, da vprašanja o zmagovalcu ni bilo niti v enem trenutku. Tudi po enajstmetrovki, za katero mi igralci zatrjujejo, da je ni bilo, smo se odlično odzvali. Prevladovali smo, bili zbrani, razigrani, tekmovalni, všečni. Res odlična partija, ki smo jo pokazali kljub velikim težavam z odsotnimi igralci."

NOG-MB-CELJE-2317 DW
Drago Wernig - TAKA

"Vedeli smo, kaj moramo storiti in na kakšen način. Mislim, da vprašanja o zmagovalcu ni bilo niti v enem trenutku. Tudi po enajstmetrovki smo se odlično odzvali. Prevladovali smo, bili zbrani, razigrani, tekmovalni, všečni. Res odlična partija."
ANTE ŠIMUNDŽA

Je bila najboljša v spomladanskem delu sezone? "Bila je dobra v pravem trenutku. Težko bi rekel, da je bila najboljša, vsekakor pa je bil pristop na visoki ravni. Videli smo evropski Maribor. Fantje so pokazali, na kakšen način se vstopi v tekmo, na kakšen način se nosi dres Maribora. Vsak je prispeval svoj delež. Da, odigrali smo dobro in osvojili želene točke," je odvrnil trener vijoličastih, ki si lahko na sobotnem gostovanju tudi že teoretično zagotovijo trinajsti naslov prvaka.

"Ne razmišljamo na tak način. Bili bi prepotentni, če bi. Ne bi bili tukaj, kjer smo. Dejstvo je, da smo korak bližje cilju, a zdaj je naša edina naloga, da se ustrezno pripravimo. Zanima nas le to, kako odigrati čim boljše," pravi Ante Šimundža.








Članki iz rubrike