Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.04.2015 12:53:53
Deli članek:

Rožman: Prija, a ne zavaja

Drago Wernig - TAKA

Celjani po zmagi na prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije zadovoljstva kakopak ne skrivajo, a hkrati ostajajo previdni.

"Zmaga pri najboljši slovenski ekipi je nedvomno sladka, zato bi v prvi vrsti čestital fantom za predstavo in izjemen odnos. Prednost nedvomno prija, kljub temu pa nas ne sme zavesti. Odigrali smo dober prvi polčas, v drugega pa krenili kar malce preveč pasivno, kar so Mariborčani znali kaznovati. Veseli dejstvo, da smo nato uspeli odzvati in ob veliki želji ter pravem zanosu prišli do preobrata in končne zmage," je povedal trener Simon Rožman.

Slednji je imel s sestavo začetne enajsterice nekaj težav: "Imamo zelo ozek igralski kader, tarejo nas težave s poškodbami, kljub temu pa so fantje stisnili zobe in znova pokazali, da velja nanje ob tako resnem odnosu, kot ga kažejo v tej sezoni, v prihodnje močno računati. Pred nami je zdaj ligaški obračun v Zavrču, kjer nam bo zagotovo izredno težko. Upam, da se bomo do sobote uspeli spočiti, predvsem pa 'zakrpati' poškodbe."

Izhodišče za povratno dvoboj je nadvse ugodno. "Odigrali smo zgolj prvi polčas polfinalnega obračuna. Mariborčani imajo nesporno kakovost, tako da lahko vse skupaj obrnejo v svoj prid. Zavedamo se, da nas čaka devetdeset minut garanja, bo pa ta obračun za nas znova ena lepa nagrada za dozdajšnje delo. Privilegij je igrati v polfinalu pokalnega tekmovanja proti udeležencu lige prvakov, nedvomno pa bomo tudi v torek skušali kar čim bolje ponagajati absolutnemu favoritu. Želim si, da bi nam pri tem pomagali tudi naši navijači," je pristavil Simon Rožman.