evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 31.03.2015 08:30:31

Maribor: Da, tudi všečni, a predvsem uspešni

Drago Wernig - TAKA
V Ljudskem vrtu verjamejo, da bodo reprezentančni premor dobro izkoristili in da bodo maksimalno pripravljeni na prihajajoče izzive, ki jih zlepa ne bo zmanjkalo. Od današnjega popoldneva bo imel Ante Šimundža znova na voljo tudi reprezentante.

"Zaradi odsotnosti reprezentantov smo do zdaj vadili v okrnjeni zasedbi, toda najpomembnejše je, da smo opravili predvideno delo. Ga opravljamo. Pozornost namenjamo zlasti stvarem, tako na kolektivni kot individualni ravni, za katere od sobote naprej ne bo več časa. Verjamem, da smo nekatere zadeve nadgradili. Prav tako nadvse veseli, da se je Dare Vršič vrnil v polni trening in zbral nekaj minut na prijateljski tekmi. Luka Zahović se bo bržčas že danes znova pridružil vadbi ekipe, tudi okrevanje Željka Filipovića dobro napreduje, a za zdaj še vedno trenira individualno," je uvodoma povedal Ante Šimundža.

875-2-3zahovic gw
Grega Wernig

Izkušeni apaški vezist se je na teren vrnil na sobotni prijateljski preizkušnji proti Lokomotivi, vijoličasti so hrvaškega prvoligaša, ki je v domačem prvenstvu na tretjem mestu na lestvici, premagali s 5:1, slavili bi lahko tudi z višjo razliko. "Dobra, koristna preizkušnja, fantje so se izkazali z zelo dobrim pristopom. Priložnost so dobili tudi tisti, ki so do zdaj igrali nekoliko manj, in pokazali željo, voljo, ambicioznost in gotovo tudi kakovost. Naša podoba je bila obetavna, bili smo kombinatorni," se je na sosedski obračun ozrl trener dvanajstkratnih prvakov.

simundza 2860 dw
Drago Wernig - TAKA

Morda nekoliko presenetljivo je bil vseh 90 minut na igrišču Daniel Vujčić, obetavni vezist je izkoristil priložnost. "Vsi so odigrali na primerni ravni, tudi on se je dobro vključil v razigrano ekipo. Pokazal je, da je še en igralec, na katerega bomo v prihodnje lahko računali," je pristavil Ante Šimundža.

A med dobrimi je vendarle izstopal Jean-Philippe Mendy, ki je mrežo moštva iz hrvaške prestolnice zatresel trikrat. "Za napadalca je vedno najpomembnejše dosegati zadetke, četudi gre za pripravljalno tekmo. Dobro je za samozavest in v takšnem slogu moram nadaljevati," je 28-letni Francoz razumljivo zadovoljen.

847-4-mendy dw
Drago Wernig - TAKA

Nisem še spoznal moštva, ki bi bilo briljantno na vseh preizkušnjah v sezoni. Na vseh ne moreš biti razigran, vedno pa smo tekmovalni. Želimo tekmovati, prav tako kot biti dobri in najlepši, a včasih to tudi zaradi objektivnih okoliščin ni mogoče. Potem se je temu pač treba ustrezno prilagoditi.

Mariborska premoč je bila tako izrazita, da bi bil lahko izid tudi precej višji. "Trdo delamo, za nami je veliko skupnih treningov, vaj. Dobro smo se ujeli, in to je opazno na igrišču. Sobotna preizkušnja je bila koristna, pomembno je igrati tekme, da ohranjamo formo, pripravljenost. Pred nami je pomemben mesec, z nizom preizkušenj. Treba je zavzeto delati do konca, prvenstvo še ni končano," pravi Jean-Philippe Mendy.


V soboto pod Kalvarijo prihaja Krka. "Novomeščani igrajo dobro, moramo biti osredotočeni. Ne bo lahka tekma, moramo jo odigrati na visoki ravni. Ni dvoma, pripravljeni bomo," zagotavlja izjemno močan napadalec, ki si je s hat-trickom najbrž "zabetoniral" mesto v začetni enajsterici: "Bomo videli. Vsak si želi igrati, kar je povsem razumljivo, športno razmišljanje. Vesel bom vsake ponujene priložnosti. Toda še bolj pomembno je zmagovati, to pa je glavna skupna želja."

864-6-simundza nm
Nikola Miljković

Mariborčani obračun z Dolenjci pričakujejo spokojno. Na vrhu lestvice, kjer nameravajo ostati do konca sezone, toda kljub spomladanski prevladi so se v preteklih dneh morali soočiti tudi z očitki, da se vse preveč zanašajo na individualno kakovost. In da podoba ekipe kljub rezultatskim uspehom ni na želeni ravni, da izžareva premalo energije ...Tovrstna razmišljanja so se pojavljala zlasti po zadnjem gostovanju ob Kamniški Bistrici.

"Nisem še spoznal moštva, ki bi bilo briljantno na vseh preizkušnjah v sezoni. Na vseh ne moreš biti razigran, vedno pa smo tekmovalni. Želimo tekmovati, prav tako kot biti dobri in najlepši, a včasih to tudi zaradi objektivnih okoliščin ni mogoče. Potem se je temu pač treba ustrezno prilagoditi, kar velja tudi za dvoboj z Domžalčani. Ni bilo pogojev za ustvarjanje igre, bili pa so za ustvarjanje rezultata, bili smo osredotočeni na svoje naloge. Popolnoma jasno je, da želimo biti všečni, toda vedno preprosto ne gre, riniti z glavo skozi zid nima smisla, v prvi vrsti pa želimo biti uspešni. Rezultat je na koncu vedno najpomembnejši," se je odzval Ante Šimundža in za konec pristavil: "Menim pa, da razmišljanja navijačev in nogometne javnosti o tem, da bi morali biti na vsaki tekmi uspešni in hkrati všečni ter na najvišji ravni, razkrivajo našo kakovost."

796-8-simundza (obrez)
Drago Wernig - TAKA

36 DNI, 11 TEKEM
Mariborčani bodo po reprezentančnem premoru v soboto začeli naporen ritem tekem, ki se bo brez proste srede končal 9. maja, v 36 dneh bodo odigrali enajst tekem. Ker za vijoličaste to ne bo prvič, so na tovrstni izziv najbrž pripravljeni. "O tem vam bom lahko kaj več povedal, ko bo tega obdobja konec," je smehljaje odvrnil Ante Šimundža in nato v resnejšem tonu pristavil: "Seveda si iz dneva v dan prizadevamo, da bi bili fantje čim bolje pripravljeni, da bi bila forma ekipe na želeni ravni."

Spored tekem Maribora do 33. prvenstvenega kroga:
4. aprila:
Krka (Ljudski vrt)
8. aprila: Olimpija (Ljubljana)
11. aprila: Koper (Koper)
15. aprila: Celje (Ljudski vrt, polfinale pokala)
18. aprila: Rudar (Velenje)
21. aprila: Celje (Celje, polfinale pokala)
25. aprila: Radomlje (Domžale)
29. aprila: Olimpija (Ljudski vrt)
2. maja: Gorica (Nova Gorica)
6. maja: Celje (Ljudski vrt)
9. maja: Zavrč (Zavrč)

Članki iz rubrike