Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.03.2015 22:11:09
Deli članek:

Tuniziji vendarle zelena luč

Reuters

Tunizijska nogometna zveza (FTF) je sporočila, da je dosegla dogovor z afriško zvezo (CAF), po kateri bo ta država lahko nastopila v kvalifikacijah za naslednje celinsko prvenstvo leta 2017. CAF je nedavno kaznoval Tunizijo zaradi izgredov na letošnjem prvenstvu v Ekvatorialni Gvineji.

Tunizija je kazen dobila zaradi navijaških incidentov po četrtfinalni tekmi afriškega prvenstva in neprimernega komentiranja sojenja predsednika tunizijske nogometne zveze Wadieja Jaryja. CAF je Tunizijo kaznovala s 50.000 ameriškimi dolarji kazni in ji naložila opravičilo gostiteljem, sicer ji je grozil suspenz.

Tunizijci so to očitno storili do roka, ki jim ga je za 31. marec postavila CAF. Danes so namreč sporočili, da so zgladili vse nesporazume in da bodo igrali v kvalifikacijah. "Podrobnosti še ne moremo razkriti, a po pogovoru s predsednikom CAF Isso Hayatoujem lahko rečem, da so težave odpravljene," je dejal podpredsednik tunizijske zveze Maher Snoussi. Predstavnika obeh zvez sta se sestala v Dakarju.

Tekmo je takrat dobila Ekvatorialna Gvineja z 2:1, predsednik Jary je po njej komentiral sojenje, po njegovem mnenju je bil sodnik pristranski, navijači pa so poskrbeli za več incidentov.