mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 14.03.2015 09:20:44

RUDAR - KRKA: V pričakovanju prvega

Deset točk razlike je med tokratnima tekmecema – v korist Rudarja. Toda če bi sodili le na podlagi forme v letu 2015, potem bi vloga favorita pripadla Krki.

Velenjčani po premoru niso slavili še niti enkrat, so pa na zadnjem gostovanju pri Olimpiji osvojili točko. Medtem je Krka doma kar s 3:0 premagala Zavrč in se hkrati na dveh gostovanjih več kot dostojno upirala Celju in Domžalam. Že res, da so Novomeščani obakrat izgubili, toda vtis je bil vse prej kot slab.

Zdaj je pred njimi še tretje gostovanje v letošnjem letu, pred katerim je cilj jasen: osvojiti vsaj točko. Neprijetno dejstvo za trenerja Andreja Kastrevca je, da sta kaznovana palestinski reprezentant Jaka Ihbeisheh in mladi Leo Ejup, ki je pretekli konec tedna v Domžalah postregel s pravo mojstrovino, a bil tudi tragik: zakuhal je dve enajstmetrovki. Dodajmo, da se po odsluženih kaznih v ekipo vračata Danijel Rašić in Nikola Žižić.


Tudi Rudar ne bo v polni postavi, Denis Klinar bo znova počival zaradi rdečega kartona. Do konca sezone bo odsoten poškodovani Leon Črnčič, vprašljiv je tudi nastop Nemanje Stjepanovića. Še bolj lahko trenerja Jerneja Javornika skrbi neučinkovitost v napadu – v tem letu Rudar ni zabil še niti enega gola! Je pa hkrati res, da ima zelo čvrsto obrambo, saj je prejel le enega.

Medsebojna statistika tehtnico preveša na stran Rudarja; na dozdajšnjih desetih tekmah so knapi zmagali petkrat, le dvakrat so izgubili. Na stadionu Ob jezeru enkrat, in sicer 12. novembra 2013, ko so Dolenjci slavili z 1:0.

Članki iz rubrike