900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 14.03.2015 09:12:47

MARIBOR - ZAVRČ: In prav je tako

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti po stoodstotnem spomladanskem izkupičku znova domujejo tam, kjer se počutijo najboljše.

Uživajo v pogledu z vrha lestvice, a tudi njihovi današnji gostje imajo dovolj razlogov za zadovoljstvo. V Ljudski vrt prihajajo na krilih dveh zaporednih zmag in temu primerno samozavestni, obeta se zanimiv obračun.

"Nazaj se ne oziramo, ne živimo od zgodovine," vedno znova poudarja Ante Šimundža in tudi na ta način razkriva stanje duha pod Kalvarijo. "Zanima nas le vsaka naslednja preizkušnja, ki je hkrati najpomembnejša. Takšna je bila naša miselnost do zdaj, takšna bo v prihodnje," dodaja trener dvanajstkratnih prvakov, ki proti Zavrču ne bo imel na voljo popolne zasedbe: "V moštvu gotovo ne bo Vršiča, ki je v fazi rehabilitacije, nekaj težav imata Mejač in Filipović, Arghus je šele v petek znova vadil na vso moč. Odločitev o kadru bo znana v zadnjem hipu."

O tem, kakšen je namen vijoličastih, ni treba razpredati. "Jasno je, da nas zanima ves izkupiček, želimo nadaljevati v dozdajšnjem ritmu. Zelo dobro se zavedamo, da ne bo lahko, pričakujemo zahtevno preizkušnjo. Na nasprotni strani bo motivirana, karakterna in zelo tekmovalna ekipa. Tako igralsko kot miselno bomo morali biti na visoki ravni, videno na treningih me navdaja z optimizmom," je še povedal Ante Šimundža. 

Kakopak ni treba biti pretiran nogometni strokovnjak in ugotoviti, da so Mariborčani v vlogi velikega favorita, vse razen domače zmage bi bilo presenečenje. Pravzaprav imajo vijoličasti imperativ osvojiti ves izkupiček. "Ni imperativ, vsekakor pa hočemo nadaljevati pozitivni niz, ki smo ga začeli v prvih treh spomladanskih krogih. Še naprej hočemo zmagovati," je odločen Aleksander Rajčević, ki se s tem, da Zavrč bolj kot ne velja za ekipo, ki najboljše igre kaže na domačem igrišču, ne obremenjuje.

871-6-rajcevic (obrez) dw
Drago Wernig - TAKA

"Mogoče, da je tako, ampak zelo dobro vemo, kako igrajo vsi tekmeci v Mariboru. Še toliko bolj so motivirani, dobijo neko dodatno energijo, agresivnost. Čaka nas zahtevna preizkušnja, ampak menim, da smo ji kos in da bomo nadaljevali uspešni niz."

Je morda bolj zahtevna tudi zato, ker vsi pričakujejo zmago? "Od Maribora se vedno pričakuje, da bo zmagal. Tako bo tudi v prihodnje in mislim, da je tako tudi prav. Smo pač vodilna ekipa, temu primerno mora biti naše razmišljanje. Vedno in povsod nas zanima zmaga, hočemo si čim prej zagotoviti prvenstveno lovoriko," je pojasnil primorski branilec.

Mariborčani so do derbija v Stožicah lovili vrh, zdaj ga branijo. Mar to pomeni kakšno razliko v pristopu do tekme? "O kakšni razliki je težko govoriti. Navajeni smo biti na prvem mestu in seveda je lepo, da smo končno na vrhu. Upam, da ga ne bomo več izpustili."

Zavrč ima v primerjavi z jesenskim delom sezone močno spremenjeno ekipo, ki je kljub trem spomladanskim krogom še vedno precejšnja neznanka. "Nekaterih igralcev ne poznamo, a so jih trenerji gotovo dobro analizirali in nam bodo posredovali vse potrebne informacije. Verjamem, da bomo dobro pripravljeni in, seveda, da bomo zmagali."

Neznanka ni Marko Pridigar, ki bo branil gostujočo mrežo. "Vedno je lepo videti nekdanjega soigralca, ampak tokrat je nasprotnik. Ne bomo ga 'šparali'," se je nasmejal Aleksander Rajčević.

"Želim si, da bi bil praznik, da bi gledalci uživali. Naš osnovni namen je predstaviti se v čim boljši luči. Tekma bo prav tako razkrila, ali smo se v preteklosti kaj naučili in ali smo na pravi poti," pred gostovanjem v štajerski prestolnici razmišlja alfa in omega kluba Miran Vuk.

"Lahko smo sproščeni, izgubiti nimamo kaj," poudarja trener Ivica Solomun, ki bo bržčas lahko sestavil najmočnejšo zasedbo, skoraj gotovo naj bi bil namreč nared tudi Doris Kelenc, ki je v preteklih dneh zaradi težav z gležnjem vadil po prilagojenem programu.

Marko Pridigar se vrača domov, vijoličasto zasedbo seveda odlično pozna. "Z večino igralcev sem delil slačilnico. Vsak dan in kar nekaj let, a to, da dobro poznam njihove sposobnosti, na našo igro ne bo imelo vpliva. Pomembno je, kako se bomo na igrišču postavili kot ekipa. Da bomo delovali, kot znamo, in da pokažemo, kaj zmoremo. Želimo si zmage, a se hkrati zavedamo zahtevnosti dvoboja. In kakovosti Maribora, prav tako kot spoznanja, da bodo imeli gostitelji podporo s tribun. Ne smemo se prestrašiti ozračja v Ljudskem vrtu. Potrebovali bomo mirnost, veliko teka in discipline ter tudi nekaj sreče," je povedal 29-letni vratar.

Članki iz rubrike