psihoterapija, pogovor Svet24.si

Je novi predlog zakona o psihoterapiji za ljudi ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

lucija sikovec usaj-pl002 Reporter.si

Lucijo Šikovec Ušaj je Janša nadrl, Kučan pa ...

kek jankovic Ekipa24.si

Epsko! Ljubljanski župan sprejel nogometno ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

slovenija hrvaska 3 Ekipa24.si

Oglasil se je tudi zelo kritizirani selektor ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 07.03.2015 17:51:56

Olimpija tudi tokrat brez zmage

Grega Wernig
Vse prej kot navdušujoča predstava med Olimpijo in Rudarjem se je v praznih Stožicah končala z remijem brez golov.

Tisti, ki so bili nezadovoljni s kritikami po večnem derbiju, so Olimpijo opravičevali z besedami, da na tekmi z Mariborom vseeno ni igrala tako zelo slabo. Tisti, ki se s tem niso strinjali, so izpostavljali predvsem nemoč zmajev, torej nekaj, čemur smo bili tokrat znova priča. Tokrat se je v Stožicah zbralo občutno manj gledalcev kot med tednom. Tedaj jih je bilo več kot 6000, v soboto zgolj okoli 300. A čeprav zeleno-beli tokrat niso izgubili, so se domov vseeno vračali vse prej kot navdušeni. Olimpija pač spet ni zmagala, njen sila bledi obračun z Rudarjem iz Velenja se je končal z 0:0.

Tisti, ki so vseeno prišli v Stožice, so najprej preštevali številne spremembe v postavi Olimpije. Trener Darko Karapetrović je kapetana Aleksandra Šeligo zamenjal z debitantom Darkom Brljakom (trak je prevzel Darijan Matić), v zadnjo linijo uvrstil Antonia Delameo Mlinarja, sredino pa sestavil v petimi nogometaši. V vlogi defenzivnih vezistov sta bila Kenan Bajrić in Matić, Kruno Ivančić se je postavil desno, Stjepan Babić v sredino, Miha Zajc pa levo. Toda kljub zgoščeni vezni liniji (ali prav zaradi tega?) Olimpija ni nizala priložnosti. V prvem polčasu je bila sicer boljša, toda premalo konkretna. Le enkrat je zadišalo po golu, in sicer v 20. minuti, ko je Ezekiel Henty prejel uporabno podajo s strani Matića, stekel proti golu in ustrelil nekoliko z desne, toda Matjaž Rozman je uspešno posredoval. Po uri igre je znova precej aktivni Henty poskrbel za izbruh ogorčenja pri gostih iz Velenja. S komolcem je v glavo udaril Aljaža Krefla, a prejel le rumeni karton, čeprav bi lahko tudi rdečega. Po krajši prekinitvi je Rudar vzpostavil ravnotežje na zelenici, a bil prav tako premalo konkreten. Do edine priložnosti je prišel šele tik pred odmorom, ko je Ivan Firer z glavo za malo streljal mimo gola.

V drugem polčasu so bili zmaji še bolj brez idej v svoji igri. To je Rudar s pridom izkoristil in bil precej podjetnejši kot pred tem. Po desetih minutah pa bi gostje skorajda povedli. Rezervist Senad Jahić, ki je v prvem polčasu zamenjal poškodovanega Rusmina Dedića, je imenitno izvedel prosti strel z več kot 30 metrov, toda na njegovo žalost je zadel le prečko. Če bi meril za kakšen centimeter nižje, bi bil to res enkraten zadetek. Čeprav je bil že prvi polčas precej brez idej na obeh straneh, je bilo v nadaljevanju še manj povezane igre. Sem in tja se je zgodil kakšen preblisk, več od tega žal ne. Gostitelji so več ali manj streljali preko gola ali mimo obeh vratnic, Rudar pa hitrih prehodov iz obrambe v napad ni znal kronati s čem konkretnejšim. V 88. minuti je Firer sicer poskrbel, da je moral Brljak posredovati, toda tudi njegov poskus ni bil dovolj natančen. Olimpija je še najbližje zmagi prišla v 92. minuti, ko je Rok Baskera iz prostega strela podal pred gol, tam je žoga zadela Klemna Bolho in skorajda presenetila Rozmana. Toda velenjski vratar je odlično posredoval in poskrbel, da se je tekma v Stožicah končala z najmanj priljubljenim rezultatom.


OLIMPIJA – RUDAR    0:0

Ljubljana – Stadion ŠRC Stožice. 300 gledalcev. Glavni sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik).
Strelci: -
OLIMPIJA: Brljak, Fink, Mitrović, Delamea Mlinar, Lazevski, Matić, Bajrić, Ivančić (od 59. Baskera), S. Babić (od 76. Gajić), Zajc (od 83. Vukčević), Henty. Trener: Darko Karapetrović.
RUDAR: Rozman, Dedić (od 41. Jahić), Džinić, Knezović, Krefl, Bolha, Radujko, Trifković (od 84. Stjepanović), Kocić (od 74. Jelić), M. Babić, Firer. Trener: Jernej Javornik.
Rumeni kartoni: Henty (31), Zajc (79), Matić (81); Rozman (33), Jahić (65), Bolha (71).
Rdeči kartoni: -
Galerija

Članki iz rubrike