Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

br
br
0 28.02.2015 08:30:21

RADOMLJE – OLIMPIJA: Z ugledom pa ne

Nikola Miljković
Ljubljančani so med pripravami dolgo živeli v pričakovanju večnega derbija, po prestavitvi začetka nadaljevanja prvenstva jih za uvod čaka sosedski obračun. Ob Kamniški Bistrici bodo na nasprotni strani zadnjeuvrščeni Radomljani, ki kljub vsemu še upajo, da ohranitev prvoligaškega statusa vendarle ni misija nemogoče.

Zmaji v Domžale seveda prihajajo kot favoriti, da je ta vloga še bolj izražena, so poskrbeli sami. Domači trener namreč ne bo mogel računati na štiri igralce Olimpije, ki so jih zeleno-beli novincem na prvoligaškem prizorišču posodili. Enis Đurković, Anže Zorc, Aljaž Ivačič in Mario Jurčević bodo dogajanja na igralni površini spremljali s tribun.

"Takšen je bil dogovor z Olimpijo, ki ga bomo seveda spoštovali, čeprav menim, da bi bilo lahko tudi drugače. Gre namreč za igralce, ki v svojem klubu niso blizu najboljše enajsterice, zato menim, da ni razloga, da bi se jih bali," je bil med tednom jasen Dejan Djuranović, ki drugi del sezone pričakuje z zmernim optimizmom: "Menim, da bomo boljši, kot smo bili v prvem delu prvenstva. Verjamem, da je ekipa spoznala, da se lahko postavi po robu vsakemu nasprotniku in da bodo fantje tudi zato bolj samozavestni, da bo miselnost temu primerna. Moramo zaupati svojim sposobnostim in biti tekmovalni. To želimo seveda pokazati že proti Olimpiji, osnovni namen je predstaviti se v čim boljši luči."

djuranovic8081 dw
Drago Wernig - TAKA

Radomlje so se v zimskem prestopnem roku okrepile z nekaterimi zanimivimi nogometaši. Pričakujemo zahtevno srečanje, v katerem bomo morali pokazati vso svojo kakovost, če bomo želeli računati na ves izkupiček.

Darko Karapetrović

Tribune v Športnem parku naj bi bile dobro zasedene. "Povsem razumljivo je, da si naši privrženci želijo v večjem številu ogledati prvo tekmo po skoraj treh mesecih premora," pravi Darko Karapetrović in dodaja: "Odhajamo v goste zelo neugodnemu nasprotniku, ki se je v zimskem prestopnem roku okrepil z nekaterimi zanimivimi nogometaši. Pričakujemo zahtevno srečanje, v katerem bomo morali pokazati vso svojo kakovost, če bomo želeli računati na ves izkupiček."

OD LEPOTE SE NE ŽIVI
Pomembno orožje zmajev bo Nik Kapun. Ne le proti Radomljam. "Čaka nas zelo zahtevna tekma. Fantje se zavedamo, da so Radomlje morda najpomembnejša preizkušnja v spomladanskem delu, saj bi v primeru zmage lažje zadihali pred naslednjimi izzivi. Smo v solidni formi, verjamem pa, da imamo še veliko prostora za napredek. Naši gostitelji so dobra ekipa, imajo nekaj izkušenih posameznikov, mi pa moramo ostati mirni in zbrani skozi celotno srečanje. Če bo pristop pravi, se lahko nadejamo ugodnega izida."

miha zajc
Nikola Miljković

Tudi Miha Zajc se zaveda, da uspeh ne bo prišel kar sam od sebe: "Ne mečemo si peska v oči, saj nas čaka izjemno zahtevno srečanje z izrazito motiviranim nasprotnikom. Radomljani bi se radi odlepiti z dna razpredelnice, mi pa se s prvimi tremi točkami v nadaljevanju prvenstva želimo priključiti vodilni trojici."

Dejstvo je, da vsaka tekma prinaša tri točke, a današnja je po besedah mladega Šempetrčana morda celo najpomembnejša: "V prvi vrsti se ne smemo igrati z ugledom kluba. Poraz ne pride v poštev. Pa ne zaradi kakovosti nasprotnika, temveč zaradi naše želje in predvsem ambicij, ki sežejo v vrh. Na zadnjih treningih nam gre izjemno dobro od nog, stvari se počasi sestavljajo v smiselno celoto, ampak na koncu bo štel le rezultat. Od lepote v igri se žal ne živi."

Članki iz rubrike