stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 27.02.2015 19:56:56

Blatter bi božič brez nogometa

Reuters
Predsednik Fife Sepp Blatter se je z nekajdnevno zamudo vključil v pestro izmenjavo mnenj svetovne nogometne družine o primernosti termina SP leta 2022.

To bo skoraj zanesljivo novembra in decembra, Blatter pa je zdaj postavil pogoj, da se tekmovanje ne sme zavleči v čas božičnih praznikov.

Švicar je svoje mnenje o vroči temi, ki že nekaj dni sproža najrazličnejše odzive vseh vpletenih, povedal na zasedanju strokovnega odbora v Belfastu.


Fifa je (za zdaj še neuradno), ker se želi izogniti visokim temperaturam v tej zalivski državi, ki bi jih morali igralci prenašati v terminu v juniju, tako predlagala, da bi bilo prvenstvo na sporedu med 26. novembrom in 23. decembrom. Uradno potrditev bo morala še doseči na zasedanju 19. in 20. marca v Zürichu.

Blatter pa je zdaj dejal, da po njegovem mnenju SP ne bi smeli končati po 18. decembru. "Ne pred 23. decembrom, končati moramo pred 18. decembrom," je dejal in obenem ponovil, da Fifa ne namerava plačevati odškodnin evropskim klubom. Ti se čutijo prizadete, saj je v tem jesensko-zimskem terminu klubska sezona na vrhuncu, večina najboljših nogometašev na svetu pa igra v Evropi.

"Vemo, da niso zadovoljni. Toda do prvenstva je še šest let, skoraj sedem in vsi skupaj imamo dovolj časa, da se pripravimo na spremembe in prepričan sem, da bomo našli rešitev," je dejal Švicar.

Članki iz rubrike