Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Jaka Kozmelj
Jaka Kozmelj
0 27.02.2015 18:35:22

Iz lige prvakov v Celje

NK Celje
Nogometni klub Celje je svoji zbirki nogometašev dodal še dva novinca. V mestu ob Savinji bosta spomladi igrala Čeh Jiri Jeslinek in Romun Florin Gabriel Burcea.
Jiri Jeslinek je pred prihodom v Celje igral za ekipo Tobola v kazahstanski premier ligi, sicer pa izhaja iz mladinskega pogona praške Sparte in je bil član vseh mladinskih selekcij češke reprezentance. 27-letnik se najbolje znajde na položaju desnega krila, lahko pa se pohvali z dejstvom, da je zaigral tudi v elitni ligi prvakov. 

Pred desetimi leti je za praško Sparto odigral nekaj minut v dvobojih z Arsenalom in švicarskim Thunom. V češkem državnem prvenstvu je v dresih Sparte, Českih Budejovic, Kladnega in Bohemiansa Prage zbral 74 nastopov in dosegel 14 golov, nato pa ga je nogometna pot prek Ukrajine in Kazahstana pripeljala v Celje.

celje
NK Celje

Dvaindvajsetletni Florin Burcea je produkt nogometne šole Dinama iz Bukarešte, v jesenskem delu sezone pa je igral za Rapid Suceava v drugi romunski ligi. Gre za širši javnosti relativno neznanega nogometaša, ki igra na položaju centralnega vezista.

V Celju zdaj igra nacionalno zelo pisana zasedba, ki bo v spomladanskem delu prvenstva lovila evropske vozovnice. Poleg Slovencev so v ekipi trije Hrvati, Bosanec, Albanec, Nigerijec, Japonec, Španec, Čeh in Romun.

Članki iz rubrike