Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

eč
0 27.01.2015 17:30:32

Vsak pri sebi dobro ve, koliko še

Arsen Perić
Trije prvoligaši se bodo na drugi del sezone pripravljali v Turčiji, kot prva se tja odpravlja Olimpija. Zmaje je jekleni ptič v Malo Azijo ponesel danes, na turški obali bodo ostali deset dni in v tem času odigrali tudi prijateljski tekmi s Sturmom in Crveno zvezdo.

Čeprav je za zeleno-belimi že skoraj 20 dni priprav, bo Turčija izjemno oziroma celo najbolj pomemben košček v mozaiku, ki ga želijo sestaviti pred nadaljevanjem prvoligaških bojev. Do zdaj so se nogometaši v domačem okolju v glavnem posvečali telesni pripravljenosti, v toplih krajih pa bo poudarek na delu z žogo. Na uigranosti bo treba precej delati, tudi zaradi tega, ker je Olimpija v tem mesecu ostala brez Nika Omladiča, ki je bil v zadnjih letih glavni motor igre ljubljanskega kluba. Zdaj svetlolasega napadalnega vezista ni več in zanimivo bo videti, kdo bo stopil v njegove čevlje.

"Fantje so se zelo hitro privadili na oster režim treningov, ki so bili odlično zastavljeni. Omenjena baza priprav nam bo na prihajajočih treningih v Turčiji, kjer bomo večino časa posvetili tehnično-taktičnim segmentom igre, prišla še kako prav. Že zdaj lahko zatrdim, da je moštvo v izjemno dobrem fizičnem stanju," je črto pod uvodni del zimskih priprav na spomladanske boje v 1. SNL potegnil trener Darko Karapetrović in spregovoril tudi o načrtih, povezanih s turškim delom vadbe: "V Antalyi bomo delali predvsem na taktičnem uigravanju moštva. Ker imamo v ekipi kar nekaj novih obrazov, bo potreben določen čas, da vse skupaj sede na svoje mesto. Do konca priprav bomo odigrali tudi tri močna prijateljska srečanja, ki bodo več kot odličen preizkus pred začetkom spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije."


Medtem ko se bo Olimpija s Sturmom in Crveno zvezdo udarila v Turčiji, bo tekma z Austrio, ki je napovedana za 7. februar, odigrana na Dunaju. Tja bodo Ljubljančani odpotovali naravnost iz Antalye, šele nato se bodo vrnili domov.

Prijateljske tekme bodo Karapetroviću ponudile tudi odgovor na to, kdo je med pripravami res dobro delal in kdo je "zategnil ročno zavoro". "Vsak pri sebi dobro ve, koliko mu še manjka do optimalne ravni pripravljenosti. Časa ni več na pretek, saj nas po prihodu z Dunaja, kjer se bomo ustavili po pripravah v Antalyi in odigrali zadnji preizkus s tamkajšnjo Austrio, čaka le še zaključni del priprav na tekmo z Mariborom. Vsak bo imel možnost, da me prepriča, da si zasluži mesto v prvi enajsterici. Vse drugo je v tem trenutku nepomembno," je pred odhodom v Turčijo še dodal Karapetrović.

Ta bo v mestu, ki ga vsako leto obišče tudi nemalo slovenskih turistov, lahko računal tudi na Ezekiela Hentyja. Nigerijec, nekoč mladinec Milana in nazadnje član Gorice, se je v petek na treningu na Kodeljevem priključil ostalim nogometašem Olimpije, včeraj pa nato na instagramu objavil fotografijo zloženih kosov opreme ljubljanskega kluba in zraven pripis, da je "vse nared za polet proti Turčiji".

Članki iz rubrike