Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 25.01.2015 10:58:50

Stojanović se je poslovil od soigralcev

Drago Wernig - TAKA
Dvomov tako rekoč ni več, 19-letni up bo kariero nadaljeval pri nemškem prvoligašu Hannovru.

Že v petek smo poročali o tem, da je Petar Stojanović bržčas že odigral zadnjo tekmo v dresu Maribora in da bo kariero nadaljeval v Hannovru. Razkrili smo, da sta kluba že dosegla dogovor glede višine odškodnine. Vijoličastim bo pripadlo okrog dva milijona evrov, a to še ni vse, obeta se jim tudi delež od naslednjega prestopa obetavnega Ljubljančana. Glede na to, da se bo v primeru želenega scenarija zgodil iz bundeslige, je jasno, da bo znesek znova precej visok ...


»Ne, nikakor ni nemogoče, da se bo Petar Stojanović kmalu pojavil tukaj,«
je po porazu z 2:3 na sobotni prijateljski tekmi proti Werderju potrdil športni direktor Hannovra. »Vsekakor gre za igralca, ki je za nas zanimiv,« je pristavil trener Tayfun Korkut.

Dvomov o tem, da bo novopečeni slovenski reprezentant kariero nadaljeval na nemškem prvoligaškem prizorišču, zdaj pravzaprav ni več. Predstavniki Maribora in Hannovra so po petkovem sklenjenem dogovoru v soboto tudi podpisali sporazum o finančnih pogojih prestopa. Dovolj zgovorna je tudi informacija, da se je nato Petar Stojanović v večernih urah poslovil od soigralcev in zapustil pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah, današnji zadnji trening vijoličastih na ravnici pred vrnitvijo v štajersko prestolnico je minil brez njega. Igralec, ki je v Ljudski vrt kot najstnik prišel za šest tisoč evrov nadomestila, bo v ponedeljek odpotoval v Nemčijo, kjer bo opravil zdravniški pregled. Če bo vse minilo v skladu s pričakovanji, bo sledil podpis pogodbe, menda bo štiriinpolletna, nakar se bo zgodila še predstavitev novega člana Hannovra, ki bo v soboto drugi del prvenstva začel z gostovanjem pri Schalkeju.

Od Stojanovića se je na Instagramu s skupno fotografijo poslovil tudi soigralec Aleksander Rajčević.

rajcevic

Članki iz rubrike