Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 24.01.2015 21:56:53

Tržna vrednost našim igralcem bo še zrasla

Grega Wernig
Celjani so bili prijetno presenečenje prvega dela sezone. V prvenstvu so na visokem tretjem mestu na lestvici, še vedno so tudi v boju za pokalno lovoriko

Varovanci trenerja Simona Rožmana so dobre rezultate nadgradili z atraktivno igro in poželi veliko simpatij, zato pač ni presenečenje, da mnogi bogatejši klubi v Areni Petrol iščejo primerne okrepitve. A odhodov glavnih orožij grofov ni bilo, športni direktor pa zagotavlja, da jih ne bo niti do konca zimskega prestopnega roka. Kvečjemu še kakšna okrepitev.

Začniva pri sestavi kadrovskega mozaika, v četrtek ste predstavili prvo okrepitev. Bo Yuto Kubo edina nova moč?
Do zadnjega dne prestopnega roka bomo prisotni v dogajanju na tržišču. Ni skrivnost, da je naša glavna tarča klasični napadalec, a prav tako ni nobenega dvoma o tem, da jih je v tem obdobju zelo težko najti. Če bo le mogoče, če se nam bo ponudila pravšnja priložnost, se bomo okrepili tudi še z enim krilnim vezistom.

Odšli so trije igralci, novim izzivom naproti so se napotili Mislav Oršić, Dejan Djermanović in Anej Lovrečič.
Kar zadeva Oršića, sem že povedal, da je bil v pogodbi z Rijeko dodatek, da mu v primeru ugodne ponudbe, ki bi zadovoljila klub in njega, odhoda nismo mogli preprečiti, to se je žal uresničilo. Za Djermanovića smo bili z Olimpijo dogovorjeni za pol sezone, za Lovrečiča, ki ima precej več izkušenj od ostalih fantov, pa ni skrivnost, da z minutažo ni bil ravno srečen. Z odhodom smo mu omogočili tudi boljši zaslužek ter dolgoročnejšo pogodbo.

Z odličnimi igrami v prvem delu sezone so vaši igralci vzbudili pozornost številnih klubov, že nekaj časa se o morebitnih odhodih veliko govori. Kakšno je trenutno stanje?
Za štiri igralce je bilo zanimanje zelo konkretno, kar je bilo podkrepljeno tudi s ponudbami, toda naposled niti ena med njimi ni zadovoljila naših meril. Moje prepričanje je, da simbolični znesek pomeni temu primerno vlogo igralca v novem klubu, prav tako sem prepričan, da lahko vsi naši igralci v nadaljevanju sezone tržno vrednost še okrepijo. Poleg tega je poletje primernejši čas za trdnejše prestope, takrat so nakupi bolj načrtni. Da se nismo odrekli niti enemu od omenjenih igralcev, pa vsekakor razkriva tudi naše športne ambicije, v nadaljevanju sezone želimo biti še boljši.

Dejstvo je, da je najbolj oblegan Benjamin Verbič. Kako bogato ponudbo ste prejeli zanj?
To je poslovna skrivnost, toda o tem, kakšna je bila njegova vrednost v poletnem prestopnem roku in kakšna je zdaj, je seveda nesmiselno razpredati.

Ste določili natančen znesek, ki bi zadovoljil vaša pričakovanja?
Ne, cena ni določena. Ko bomo dobivali ponudbe, se bomo pač po več kriterijih odločali o tem, katera je primerna in katera ni. Kot sem že dejal, pa ne dvomim o tem, da se lahko vrednost vsem našim igralcem v nadaljevanju sezone še poveča.


Vedno znova govorite, da lahko vrednost spomladi še naraste. Mar to pomeni, da ne pričakujete več, da bi se lahko v zadnjem tednu prestopnega roka vendarle še kaj zgodilo? Lahko potemtakem potrdite, da Verbič ostaja v klubu?
Da, lahko potrdim, da ostaja. Prav tako kot vsi ostali igralci, za katere smo dobili ponudbe. Ker menim, da je tej fazi prestopnega roka že vse zamujeno.

Je morda kateri od igralcev razočaran nad takšnim razpletom? Oziroma ali je morebitno nezadovoljstvo jasno pokazal?
Ne, ni bilo niti najmanjše tovrstne težave. Vsekakor tudi zato, ker znotraj ekipe prevladuje odlično ozračje in neke vrste zaveza, da gremo v tej zasedbi skupaj naprej.

Uspehi ekipe nedvomno potrjujejo tudi odlično delo trenerja Simona Rožmana, ki ima pogodbo sklenjeno le do konca sezone. Ga boste uspel zadržati?
Že nekaj časa se pogovarjamo o novi, dolgoročnejši pogodbi, ki je v fazi priprave. V prvih dneh februarja bomo to gotovo rešili na obojestransko zadovoljstvo.

Še vedno ste v igri na dveh frontah. V prvenstvu ste na visokem tretjem mestu, v pokalnem tekmovanju ste se prebili v polfinale.
Nimamo prioritete, tudi kakšne zahteve od kogarkoli, da nekaj moramo. Pritisk si ustvarjamo sami, v slačilnici, in seveda smo lačni uspehov, vsake zmage. Jasno je, da si želimo biti uspešni, hkrati je namen nadgraditi igro iz jesenskega dela. S tem, kar sem videl v dozdajšnjem delu priprav, sem zelo zadovoljen in me navdaja z optimizmom. Prizadevnost fantov je navdušujoča, poleg tega je nadvse obetavno, da imamo še veliko rezerv. Tudi zaradi Gregorja Bajdeta in Igorja Jugovića, ki sta zaradi poškodbe izpustila večji del prvega dela sezone, zdaj sta znova pripravljena na največje napore in bosta gotovo predstavljala pomembno pridobitev za ekipo.

Kdo je po vašem mnenju favorit za naslov prvaka?
V mojih očeh je Maribor izrazit favorit, o tem ni niti najmanjšega dvoma, ostali trije klubi pri vrhu lestvice bomo skušali mešati štrene. Nagajati. Vijoličasti so zaključili obveznosti v Evropi, osredotočeni bodo zgolj in samo na domače prizorišče, seveda imajo dovolj kakovosti in izkušenj. Prepričan pa sem o tem, da Maribor zaradi tekmecev tako pestre pomladi, kot bo prihajajoča, še ni imel.

Nadvse pozitivna je tudi ugotovitev, da se obisk tekem v Areni Petrol povečuje.
To je seveda zelo razveseljivo in hkrati dokazuje, da smo izbrali pravo pot, na kateri bomo vztrajali tudi v prihodnje. Da imamo mlado, ambiciozno ekipo, ki igra všečen nogomet. Glede obiska je bil storjen pomemben korak naprej, a seveda želimo na tribune privabiti še več ljudi. Manevrskega prostora je dovolj. Načrtujemo tudi posebne akcije in verjamem, da se bo trend povečanja števila gledalcev nadaljeval. Zelo pomembno se mi zdi sodelovanje s sosedi, z rokometnim klubom, skupne akcije so dosegle namen. Vsekakor pa je lahko vse skupaj še bolje in verjamem, da nam lahko s skupnimi močmi uspe, da bo več navijačev tako v Areni Petrol kot v dvorani Zlatorog.

Članki iz rubrike