Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
04.10.2014 09:12:36
Deli članek:

Kapetan s prav posebnim darilom

Drago Wernig

Brazilski napadalec Marcos Tavares z velikim optimizmom pričakuje derbi z Olimpijo, z zmago nad večnim tekmecem želi navijačem podariti najlepše darilo za njihov 25. rojstni dan.

Vez med mariborskimi navijači in vijoličastim kapetanom je nerazdružljiva. V očeh pristašev državnih prvakov je Brazilec s slovenskim potnim listom nadčlovek, nekateri bi rekli celo bog. Pojejo mu pesmi, skandirajo njegovo ime in mu vsakič znova dajejo vedeti, kako zelo radi ga imajo. In Tavares jim ljubezen vrača na veliko načinov. Zato ne čudi, da jim želi danes z zmago na večnem derbiju še enkrat dokazati, koliko mu pomenijo.

»Naše moštvo je pred tekmo z Olimpijo zelo motivirano, to je na treningih zelo opazno. Skupaj s trenerskim štabom smo popolnoma pripravljeni na obračun. Gre za velik derbi, za zelo pomemben dvoboj za nas in naredili bomo vse, da bo sobota vijol'čni dan, da bomo zmagali in našim navijačem za rojstni dan podarili najlepše mogoče darilo. To si s svojo zvestobo in odlično podporo, ki nam jo zmeraj dajejo, več kot zaslužijo,« je odločen Marcos Tavares, nogometaš, ki je ob Goranu Cvijanoviću in Etienu Velikonji prispeval največ (4) zadetkov na tekmah večnih tekmecev po novem rojstvu Ljubljančanov. Če gre verjeti zgodovini, potem se zeleno-belim v Ljudskem vrtu ne piše nič dobrega. Zmaji po vrnitvi med elito namreč v Mariboru na prvenstveni tekmi sploh še niso slavili, vijoličasti so nanizali pet zaporednih zmag, nazadnje se je Olimpija iz štajerske prestolnice domov vrnila neporažena 30. oktobra 2011, ko je bil izid 2:2.

Kljub tem podatkom pa ostaja kapetan Maribora previden. »Mislim, da nas čaka zelo zahtevna tekma. Ne glede na vse, ni nikoli lahko igrati na derbiju. Toda mi smo zmeraj motivirani, zmeraj igramo na zmago in tudi tokrat bo tako. S to razliko, da bo motivacija na še višji ravni, ker gre za največjo tekmo v Sloveniji. Vsi igralci že z veliko nestrpnostjo pričakujemo obračun,« je dejal 30-letni napadalec, ki pričakuje obrambno usmerjeno Olimpijo: »Prepričan sem, da Ljubljančani ne bodo zaigrali preveč odprto, da ne bodo napadali, temveč bodo strnjeni v obrambi in bodo poskušali zapretiti iz protinapadov. Vsak tekmec iz slovenske lige, ki pride v Ljudski vrt, se zapre in mislim, da bo tudi tokrat tako. Mi pa bomo bili tisti, ki bomo morali prebiti njihovo obrambo, in naredili bomo vse, da bi nam uspelo.«