Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
01.10.2014 17:41:03
Deli članek:

Prav nihče nima posebnih privilegijev

Nikola Miljković

Maribor je včeraj doživel pekel Gelsenkirchna, dnevi pred prvim večnim derbijem v tej sezoni, ki bo v soboto v Ljudskem vrtu, pa so v taboru Olimpije precej bolj mirni.

Medtem ko bodo vijoličasti zaradi igranja v ligi prvakov bili bitko s časom, da bodo njihove baterije za sobotni obračun z Ljubljančani vsaj približno napolnjene, zeleno-beli takšnih skrbi nimajo. Na večni derbi se v miru pripravljajo že vse od nedelje, dobra volja je še toliko večja, ker poškodovani nogometaši hitro okrevajo. Večina se bo zdaj zdaj vrnila v kader in Olimpija bo v štajerski prestolnici vse prej kot oslabljena.

"Na vso srečo je večina igralcev, ki je nastopila preteklo soboto v Stožicah, zdrava. Od šesterice, na katero nisem mogel računati v dvoboju s Koprom, se bo večina po vsej verjetnosti vrnila v kader za tekmo z Mariborom. To pa je v tem trenutku najboljša mogoča novica,"
zadovoljstva ne skriva trener Darko Karapetrović, ki je ob zmagi nad Koprom vnovič dobil potrditev, da ima na voljo širok in predvsem kvaliteten kader.

Ljubljančanom se odsotnost številnih ni poznala, zlahka so zmagali s 4:0. Toda če kdo misli, da si je z dobro predstavo "kupil" tudi vstopnico za igranje na derbiju, se močno moti. "Pri meni nihče nima zagotovljenega mesta v prvi enajsterici. Jasno je, da si trenerji prizadevamo za standardizacijo ekipe, vendar se igralci dobro zavedajo, da si zgolj z odgovornim in profesionalnim pristopom na treningu lahko zagotovijo ustrezno število minut na tekmi. Hvala bogu, da imam trenutno na voljo dovolj širok nabor kvalitetnih nogometašev, a to še ne pomeni, da ima nekdo pri meni posebne privilegije," poudarja Karapetrović.

Slednji si je včeraj zagotovo ogledal tisto tekmo lige prvakov, ki je bila odigrana na stadionu Veltins Arena, čeprav pravi, da o vijoličastih ne razmišlja preveč. "Osebno se ne obremenjujem z Mariborom. Verjamem, da je podobno tudi z igralci. Vedno gledamo sebe in svojo igro, kako jo izboljšati in napredovati. Vsaka zmaga je sladka in daje veter v jadra pred naslednjim izzivom. Pripravljamo se kot na vsako drugo srečanje. Pritiska ne čutimo in se že veselimo prihajajočega obračuna v Ljudskem vrtu," je zaključil Karapetrović.

Olimpija je ob tem potrdila, da bo februarja sredi priprav na drugi del sezone gostovala v Avstriji. Na Dunaju se bo 7. februarja 2015 ob 14. uri začela meriti z Austrio, torej nekdanjim klubom športnega direktorja Olimpije Mileta Aćimovića.