901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 30.08.2014 22:13:02

Sedma od sedmih in rekord

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so v preteklih dneh prešerno slavili uvrstitev v ligo prvakov, v Domžalah pa dobili zaušnico.

Izbranci Luke Elsnerja, ki je pred dnevi ostal brez Saše Aleksandra Živca (ta je prestopil k poljski ekipi Piast Gliwice), so še na sedmi zaporedni tekmi v prvenstvu zmagali. Še več, še vedno niso prejeli zadetka, kar pomeni, da je vratar Nejc Vidmar novi rekorder.

Doslej je bil v prvi ligi najdlje nepremagan Boško Bošković v sezoni 1993/94, ko v dresu Mure ni prejel zadetka 692 minut. Vidmar je nepremagan že 720 minut. Domžale imajo zdaj šest točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Zavrčem, Maribor ob tekmi manj zaostaja že devet točk.

Polne tribune domžalskega stadiona je že v peti minuti navdušil Aladin Šišić, ki je nekoliko z desne strani z 20 metrov močno meril v dolgi kot ter vodilni ekipi prvenstva hitro priigral vodstvo. V uvodnih minutah so bili domači nevarnejši, podjetnejši, državni prvaki pa so po golu prevzeli pobudo in sami prek Marcosa Tavaresa dvakrat zaposlili Vidmarja.

Postava, ki je začela tudi torkovo tekmo v Glasgowu proti Celticu, je pritiskala, a ji ob precej neodločni igri v napadu ni uspelo doseči izenačujočega zadetka. V 40. minuti je sicer s prostega strela nevarno sprožil Agim Ibraimi, Vidmar pa je izvrstno posredoval.

V drugem polčasu so spet imeli pobudo Štajerci, a prvič zagrozili šele v 57. minuti, potem ko je do strela z glavo iz bližine prišel Damjan Bohar, Vidmar pa je še enkrat odlično reagiral. Dve minuti zatem je domžalski čuvaj mreže ustavil še poskus Jean-Philippa Mendyja, prav tako z glavo.


V 64. minuti pa so udarili Domžalčani, Žiga Kous je s preigravanjem neodločnih gostujočih branilcev v kazenskem prostoru prišel do strela in povišal na 2:0. Takoj za njim je nevarno sprožil tudi Žan Majer, izkazal pa se je Jasmin Handanović. V nadaljevanju so Domžale dobro preprečevale vse obetavnejše poskuse vijolic, tako da so se veselile nove zmage.

Pred nogometaši je zdaj dvotedenski premor, Domžale bodo v 8. krogu igrale proti Radomljam, Maribor pa bo gostil Krko.

DOMŽALE - MARIBOR 2:0 (1:0)

Domžale - Športni park, gledalcev 2500, sodniki: Jug (Tolmin), Žunić (Kranj) in Klančnik (Slovenj Gradec).
Strelca: 1:0 Šišić (5.), 2:0 Kous (64.).
DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Horić, Korun, Janža, Husmani, Maksimović, Majer (od 88. Morel), Šišić (od 61. Kous), Požeg Vancaš, Parker (od 78. Aneff).
MARIBOR: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Vršič (od 58. Zahović), Filipović (od 35. Bohar), Mertelj, Ibraimi (od 74. Sallalich), Mendy, Tavares.
Rumeni karton: Parker.
Rdeči karton: /.
Galerija

Članki iz rubrike