Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
20.08.2014 09:49:49
Deli članek:

Sposobni smo za ligo prvakov

Drago Wernig-TAKA

Agim Ibraimi pravi, da obračun s Celticom pričakuje popolnoma miren, hkrati je prepričan, da Maribor premore dovolj kakovosti za napredovanje v ligo prvakov.

Po grenkem sobotnem porazu je Areno Petrol zapustil šepajoč. Kriva je bila bolečina v kolenu in nemudoma se je pojavil strah, da Agim Ibraimi morda ne bo pripravljen za spopad s škotskim velikanom. Toda strah je bil odveč. "V celjskem dvoboju mi je med šprintom 'odneslo' nogo, nakar sem začutil bolečino v kolenu. Med tekmo me ni pretirano motila, toda po njej je postala vse močnejša in moteča, a zdaj je vse že v najlepšem redu. Ni nič hujšega, nič pretresljivega. Torkov trening sem opravil brez težav, pripravljen sem," je povedal makedonski reprezentant.

In kakšna so pričakovanja pred prvo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov? "Zelo dobro se zavedamo, da je pred nami zahtevna preizkušnja. Zelo zahtevna. To, da je Legia s Celticom opravila s tako prepričljivim rezultatom, nas niti po naključju ne sme zavesti. Nikogar ne sme. Ogledal sem si zadnjo prvenstveno preizkušnjo naših tekmecev in se prepričal o njihovi kakovosti oziroma o tem, za kako dobro ekipo gre. Škoti so zelo hitri, agresivni in napadalno usmerjeni, vrniti jim bomo morali z enako mero. Verjamem, da bomo pravi, da bo naša podoba tako obetavna, kot je bila na mednarodnem prizorišču že velikokrat. Prav tako verjamem, da bomo imeli po koncu dvoboja dovolj razlogov za zadovoljstvo, da bomo srečni," je pripovedoval Agim Ibraimi.

Drevi bo odigran šele prvi polčas dvoboja, ki prinaša tako veliko, vijoličasti si za povratni obračun v peklu Celtic Parka razumljivo želijo zagotoviti čim boljše izhodišče. "Popolnoma jasno je, da si želimo pozitiven rezultat, osnovni namen je izogniti se porazu. Da, tudi neodločen izid bi bil v redu, ob tem bi bilo izjemno pomembno ne dobiti gola."

Stadion je razprodan, vendar kljub temu ne bo nabito poln, zaradi kazni bo del južne tribune prazen, toda Viole ostajajo na njej. "Vemo, kako pomembne so Viole za nas, kakšno energijo dobivamo od njih. So naš dvanajsti igralec, ampak prepričan sem, da se jim bodo tudi tokrat pridružili vsi ostali gledalci. Da nas bo spodbujal ves stadion. Podporo bomo vsekakor še kako potrebovali, veliko nam pomeni," pravi Agim Ibraimi, ki veliki obračun pričakuje miren: "Če bi me o tem spraševali pred tremi leti, ko smo se prvič uvrstili v skupinski del lige Europa, bi bil morda živčen. Zdaj pa sploh ne, sem povsem miren. Vedno, ne glede na to, kdo je nasprotnik. Vsi igralci smo osredotočeni le na svoje naloge in se med seboj motiviramo. Ozračje v slačilnici je odlično, pripravljeni smo na izziv. Upam, res močno upam, da bo Maribor zaigral v ligi prvakov. Oziroma verjamem, da se bo to zgodilo."