Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
19.08.2014 21:19:53
Deli članek:

Škoti se preštevajo: Bo Ambrose ujel letalo za MB?

Drago Wernig - TAKA

Efe Ambrose bo v Maribor prispel šele jutri, šele zdaj so pri Celticu izvedeli, da lahko igra.

"Je Efe Ambrose odpotoval z ekipo?" je bilo zagotovo najbolj zanimivo vprašanje na novinarski konferenci Celtica, sledil je še zanimivejši odgovor trenerja zeleno-belih Ronnyja Deile: "Ne, v Maribor bo prišel za nami."

Zagotovo se sprašujete, kaj je tako zelo zanimivega pri tem vprašanju. Že res, da je nenavadno, da nogometaš ne pripotuje na tekmo skupaj z moštvom, ampak dan pozneje, a takšne stvari so se že dogajale. Zanimivo in neki način bizarno pri zgodbi s Celticom in Ambrosom pa je dejstvo, da Škoti niso vedeli, ali lahko nigerijski reprezentant, ki je za svojo reprezentanco na svetovnem prvenstvu odigral vse štiri tekme, v sredo sploh nastopi.

Ambrose je namreč na prvi tekmi proti Legii dobil rdeči karton, in ker je bila povratna registrirana s 3:0 za Celtic, pri škotskem prvaku niso bili prepričani, ali je njihov branilec odslužil kazen. Prav neverjetno je, da tega niso preverili, temveč so petindvajsetletnika kar pustili v Glasgowu. Šele ko so prispeli v Maribor, so dobili informacijo, da Ambrose lahko igra, in Nigerijec naj bi v štajersko prestolnico prispel jutri.

Potem ko je Deila razložil bizarni zaplet, se je posvetil tudi nocojšnji tekmi. "Mislim, da je Maribor vsaj tako dober kot Legia. Gre za odlično ekipo, ki je zelo dolgo skupaj, je zelo organizirana in fantastična v protinapadih. Zagotovo nas čaka težak nasprotnik, ki predvsem doma igra zelo dobro, toda v ligi prvakov so vsi tekmeci težki. Mi moramo biti pripravljeni in dati vse od sebe. Vemo, da če smo tisti pravi, lahko premagamo vsako ekipo," je dejal Norvežan in pokomentiral tudi dejstvo, da je Celtic kljub vsemu v vlogi favorita: "Navajeni smo biti favoriti. Večina moštev, proti katerim igramo, nas postavlja v to vlogo, toda videli bomo, kdo bo boljši. Pričakujem tesno tekmo, ampak ne bo odločal samo obračun v Ljudskem vrtu. To bo šele prvih devetdeset minut, nas pa čaka skupaj 180 minut."