Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
18.08.2014 12:23:48
Deli članek:

Celjani niso talci, Mariborčani so resni

Drago Wernig - TAKA

Grofi so se znova predstavili v odlični luči in zasluženo premagali prvake, ki jim ni uspevalo popolnoma nič.Takšen razplet v Areni Petrol so pričakovali zelo redki, toda na koncu je vendarle najpomembnejše, da smo v prijetnem ozračju videli tekmo, ki je bila odlična reklama za slovensko prvoligaško prizorišče.

Celjani so bili spet razigrani, všečni, zasluženo so zmagali, čeprav bi se lahko dvoboj obrnil tudi v drugo smer, če bi Mariborčani po zgodnjem zaostanku realizirali kakšno od izjemnih priložnosti.

A jih niso, kar so grofi znali unovčiti, ob tvegani igri prvakov so imeli dovolj prostora za protinapade in še kar nekajkrat ogrozili Handanovića. Povrhu so imeli po Filipovićevi izključitvi od 31. minute igralca več.

Bili so kot v transu, uspevalo jim je marsikaj, če lahko najdemo kakšno kritiko, pa moramo omeniti telesno pripravljenost. Temu bodo morali posvetiti še malce več pozornosti, da se ne bi več ponavljali prizori iz končnice sobotnega obračuna, ko so imeli mladeniči obilo težav s krči.

"Občutki po zmagi so izjemni. Zasluge seveda pripadajo igralcem, čestitam jim za prikazano, prav tako bi se rad zahvalil čudovitemu občinstvu, ki nas je podprlo v velikem številu. Upam, da so bili gledalci zadovoljni. Menim, da smo znova, tako kot na preteklih preizkušnjah, prikazali všečno in agresivno igro, zadeli smo v pravih trenutkih, na koncu je bilo to dovolj za odmevno zmago," je bil razumljivo zadovoljen domači trener Simon Rožman, ki tudi v nadaljevanju sezone napoveduje takšno podobo svoje ekipe.

Grofi ne bodo talci taktičnih okov: "Skušamo slediti sodobnim smernicam, vendar se zavedamo, da smo šele na začetku svoje poti. Hočemo bit atraktivni, igrati po okusu gledalcev. Na naših tekmah ne bo taktičnih bojev, vedno bomo šli 'na glavo'. Seveda nam je popolnoma jasno, da bodo prišla tudi nihanja, prizadevali si bomo, da bi jih bilo čim manj. Zmage nas veselijo, iz porazov se skušamo čim več naučiti."

Stanje duha Anteja Šimundže je bilo razumljivo povsem drugačno: "Celjani so odigrali odlično. Vse jim je šlo od nog, nam ni uspevalo nič, zasluženo so zmagali."

Zdaj je pred vrati prva tekma zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Bo poraz v Areni Petrol morda spremenil predvideno pripravo na obračun s škotskim velikanom? "Slab dan se zgodi tudi večjim ekipam od nas. Če bi razmišljali, da lahko ena tekma pokvari vse, kar so fantje do zdaj naredili dobrega, bi bili neresni. Pa nismo. Treba je poiskati pozitivne stvari in nadaljevati ambiciozno," odgovarja trener Maribora in dodaja: "Fantje niso izgubili morale. Zavedamo se, da poraz ni dobrodošel, ne želimo si jih. Zdaj je naš namen temeljito spoznati ekipo Celtica, se pripraviti na zahtevno nalogo. Tudi če bi v Celju zmagali, to ne bi spremenilo izhodišča. Celtic je velik klub, z bogato tradicijo in v našem dvoboju velja za favorita. Naša naloga je, da smo maksimalno pripravljeni in skušamo poiskati slabosti tekmecev. Prepričan sem, da bomo v sredo spet v pravi podobi, na višji ravni."

Celjani so proti vijoličastim na najboljši način dokazali, da tudi slavje na Bonifiki nikakor ni bilo naključno. Užitek jih je gledati, in če bodo nadaljevali v takšnem slogu, bo glavna tribuna v Areni Petrol še večkrat tako polna, kot je bila na štajerskem obračunu. Diši po tem, da se je nogomet vrnil v knežje mesto ...