Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.10.2024 20:22:23
Deli članek:

Hrvate rešila odločitev VAR-a v izdihljajih tekme

profimedia

Nogometaši Hrvaške so v 3. krogu lige narodov v skupini A1 premagali Škotsko z 2:1 (1:1). Na vrhu lestvice so se po drugi zmagi izenačili s Portugalci, ki zvečer gostujejo na Poljskem, ob zmagi gostiteljev pa bi imele vse tri ekipe na vrhu po šest točk. Škotska je tudi na tretji tekmi izgubila z enim golom razlike.

Gostje so na zagrebškem Maksimiru povedli v 33. minuti, ko je Ryan Christie izkoristil veliko napako Luke Sučića. A veselje Škotov je trajalo vsega tri minute. Lepo akcijo je začel Joško Gvadiol, lepo zaposlil Ivana Perišiča, ta pa je jo vrnil do lgorja Matanovića, ki je poravnal na 1:1. Vsekakor pa Hrvaška v prvem delu z igro ni prepričala, saj je bila večji del nenevarna v napadu.

Odločilni gol na tekmi je v 70. minuti dosegel Andrej Kramarić, ki je v gol pospravil odbito žogo. Akcijo je tokrat začel Perišić, ki je lepo podal do Borne Sose. Odbito žogo pa je v drugem poskusu v gol pospravil Kramarić in s 30. reprezentančnim golom odločil zmagovalca. Gostje so se odprli, si priigrali tudi nekaj priložnosti in globoko v sodnikovem podaljšku je Che Adams izenačil na 2:2. Napis na semaforju pa je bil kratkotrajen, saj so sodniki z ogledom posnetka gol razveljavili.

Hrvaško prihodnji teden čaka gostovanje nas Poljskem, Škoti bodo gostili Portugalce.

V skupini C3 je prvovrstno presenečenje pripravil Luxembourg in na gostovanju v Bolgariji (0:0) osvojil točko. Litva je v skupini C2 izgubila proti Kosovu z 1:2 (0:1).