Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
12.10.2024 18:09:09
Deli članek:

Nadarjeni Slovenci z drugo zmago napredovali v 2. krog kvalifikacij za EP. Mali čudež je, da ni bila višja (foto)

Grega Wernig

Izbranci Gorana Cvijanovića ugnali Armence.

Slovenska kadetska reprezentanca je na turnirju 1. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo odigrala še drugo tekmo. Po uvodni zmagi nad Gruzijo (2:1) so izbranci Gorana Cvijanovića v Gornji Radgoni z 1:0 (0:0) ugnali še Armenijo in si pred zadnjim krogom že zagotovili napredovanje v nadaljnje tekmovanje, kjer je prostor za prvouvrščeni zasedbi v skupini. V torek opoldne se bodo naši upi na Ptuju s Poljsko, ki je bila s 3:0 uspešnejša od Gruzije, udarili za prvo mesto.

Proti Armencem so upravičili vlogo favorita, a je pravi mali čudež, da so slavili le z minimalnim izidom. Priložnosti je bilo na pretek, vendar žoga preprosto ni hotela v mrežo. Niti iz najstrožje kazni, ki jo je izvedel Svit Hočevar, enkrat je žoga zadela okvir vrat, mnogokrat pa se je izkazal izjemno vratar tekmecev. Trenutek odločitve se je zgodil v 56. minuti, ko je po podaji Žana Meška iz kota v polno zadel Svit Mlekuž.

Slovenija je igrala v postavi Handanović, Horvat (od 46. Jurić), Novak, Mlekuž, Šimnovec, Koren (od 68. Letonja), Matjašec (od 78. Blaško), Viher, Premrl (od 46. Meško), Jereb (od 68. Hočevar), Videnović.

Grega Wernig

Grega Wernig

Grega Wernig

Grega Wernig