Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
06.10.2024 13:16:33
Deli članek:

Bo moral Acun Ilicali iskati novega trenerja? Zdaj naj bi bilo vse jasno ...

Profimedia

Uradne ponudbe menda ni bilo.

Fenerbahče je poleti naredil velik posel, ko je znova izvoljeni predsednik Ali Koc na vročo klop uspel privabiti Joseja Mourinha. Eno od ključnih vlog je pri tem imel novi lastnik Maribora. Acun Ilicali, ki je v turškem velikanu zasedel mesto enega od najpomembnejših direktorjev, je zelo intenzivno sodeloval pri pogovorih s portugalskim strokovnjakom, s katerim je potem sestavljal tudi kadrovski mozaik.

The Special One prvega velikega cilja ni uresničil. Fener se ni uvrstil v tako zelo želeno ligo prvakov, a kontroverzni strateg zaradi tega ni izgubil zaupanja svojih delodajalcev, tudi navijači ga še naprej obožujejo. Osnovni namen je osvojitev naslova prvaka, toda pred dnevi je kot strela z jasnega udarila informacija, da bi Jose Mouringo vendarle utegnil zapustiti Turčijo. Ker naj bi se vrnil v premier ligo … Po teh navedbah ima na mizi ponudbo Evertona. Oziroma bodočih lastnikov kluba iz Liverpoola, družbe The Friedkin Group, ki v svojem lastništvu že ima italijansko Romo.

Angleški mediji so poročali, da naj bi Joseja Mourinha, ki je v teh dneh zaposlen o organizacijo poročne zabave svoje hčerke, vrnitev v najmočnejšo ligo na svetu zelo mikala in da potemtakem ostaja velika verjetnost, da se bo s Fenerbahčejem razšel, ampak vse kaže, da se to ne bo zgodilo. "Everton ni poslal nobene ponudbe. Pa tudi če bi jo, ima Jose Mourinho v mislih samo Fenerbahče," stališče kluba v svoji nedeljski izdaji navaja turški časnik Hürriyet, že pred tem pa je Fanatik poročal, da naj bi tudi glavni igralec zgodbe svojim prijateljem zaupal: "Še naprej želim uživati v delu v tem klubu, ki ima ambiciozne cilje in je lačen uspehov."

Vse torej kaže, da Acunu Ilicaliju ne bo treba iskati novega trenerja Fenerbahčeja ...

Profimedia