Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
04.10.2024 11:02:11
Deli članek:

Nekoč je igral v Sloveniji v dresu s številko 10, zdaj bo vodil ekipo v ligi prvakov

Profimedia

Veliki trenutek se bo zgodil v Mozartovem mestu.

Po polomu z Bayernom je Dinamo v drugem krogu lige prvakov popravil vtis. Z novim trenerjem. Sergeja Jakirovića je nasledil Nenad Bjelica, ki je uspešno začel svoje novo poglavje na Maksimirju. Najprej so modri v prvenstvu s 5:1 ugnali Lokomotivo, nakar so se v najprestižnejšem tekmovanju z Monacom razšli z izidom 2:2. A nasmihala se jim je prestižna zmaga. Po golih Petra Sučića v izdihljajih prvega polčasa in Martina Baturine v 66. minuti so vodili že z 2:0, toda gostje iz kneževine se niso predali. Mohammed Salisu jih je vrnil v tekmo, Denis Zakaria je v zadnjih trenutkih s strelom z bele točke postavil končni izid.

Hrvati so imeli kar nekaj pripomb na sojenje. Tudi Nenad Bjelica, ki si je prislužil dva rumena kartona nemškega delivca pravice in izključitev, zaradi česar ekipe ne bo smel voditi na naslednjem gostovanju v Salzburgu. »Imam odlične pomočnike, ki bodo to opravili zelo kakovostno. Zame to ni nikakršna novost. Nemci me radi izključujejo,« se je nasmejal 53-letni Osiječan in s tem mislil na svoje obdobje, ki ga je preživel na klopi Uniona iz Berlina.

Glavni med pomočniki pa je Danijel Jumić, ki je v bundesiligi že stopil v šefove čevlje, ko je bil kaznovan zaradi konflikta z Leroyjem Sanejem. Je njegov zelo zvesti sodelavec (Osijek, Trabzonspor, Union Berlin) in tudi nekdanji soigralec pri celovškem Kärntnu, ob tem pa je zanimivo, da je Danijel Jumić nekoč igral tudi na slovenskih prvoligaških zelenicah. V sezoni 2004/05 je z dresom številka 10 branil barve Kopra. Kot 18-letni mladenič je zbral 20 nastopov in se petkrat vpisal med strelce, z Bonifike se je preselil v Avstrijo. In tam ga zdaj čaka velik trenutek v njegovi trenerski karieri, v Mozartovem mestu bo prvič samostojno vodil ekipo v ligi prvakov.

Profimedia