Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ma
ma
04.09.2024 12:28:01
Deli članek:

Nekoč veliki talent svetovnega nogometa doživel nov hud udarec

Profimedia

Madridski Real je pred petimi leti zanj odštel več kot 60 milijonov evrov, zdaj pa...

Italijanski mediji so razkrili seznam igralcev, na katere bo Milan računal na tekmah lige prvakov. Na seznamu boste zaman iskali Luko Jovića. Trener rdeče-črnih Paulo Fonseca nekdaj velikega talenta svetovnega nogometa ni uvrstil na seznam. Italijanski mediji dodajajo, da ne gre za neko veliko presenečenje, saj je Milan ob koncu prestopnega roka iz Rome na posojo pripeljal Tammyja Abrahama.

Spomnimo, Jović je leta 2019 v Real Madrid prišel iz Eintrachta za odškodnino 63 milijonov evrov. To je pomenilo, da je takrat mladi srbski strelec po le eni odlični sezoni v vrhunskem nogometu postal sedmi najdražji igralec v zgodovini madridskega kluba.
V zgodovino bo šel kot eden najbolj zgrešenih nakupov. Real je za Jovića denimo odštel 18 milijonov več kot za Viniciusa Juniorja, ki je v klub prišel sezono pred tem. In če je Vinicius Junior danes eden največjih zvezdnikov kluba s Santiago Bernabeua, pa je Jović za Real zaigral na 51 tekmah in dosegel vsega tri zadetke.

Na koncu je Real Jovića leta 2022 prepustil Fiorentini. Zastonj, brez odškodnine, tudi v Firencah pa se ni vrnil v nogometno življenje. Že leto dni kasneje se je vnovič selil. Novo priložnost za obuditev kariere mu je ponudil velikan s San Sira, a težko bi rekli, da jo je ravno izkoristil. Na 32 tekmah v rdeče-črnem dresu je dosegel devet golov, v letošnji sezoni pa je njegova statistika po treh tekmah še prazna. In Fonseca bo v ligi prvakov v napadu računal na Morato, Leaa, Pulisica, Okaforja, Chukwuezeja in Abrahama. Jović, ki je v Münchnu nekega junijskega popoldneva razžalostil slovenske navijače, pa bo najelitnejše klubsko tekmovanje spremljal le prek televizijskega sprejemnika.