Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.09.2024 19:20:04
Deli članek:

Kekovi spet v akciji, te besede navdajajo z optimizmom: Ne smemo si misliti …

Martin Metelko

Slovenska reprezentanca bo ta petek proti Avstriji in prihajajoči ponedeljek proti Kazahstanu odprla novo sezono lige narodov.

Izbranci Matjaža Keka so že začeli z delom, po tako lepi akciji, kot je bila zadnja z Eurom v Nemčiji, še toliko bolj navdahnjeni in samozavestni glede prihodnosti. Zavedajo se, da za njih nepremagljivih ni. “To smo vedeli že prej, bili samozavestni in verjeli v svojo kakovost. Euro je bil samo potrditev, da se lahko kosamo z najboljšimi. Res pa je, da se bo v ligi narodov zato od nas več pričakovalo. Naredili smo si imel Ampak mislim, da smo vsi igralci pripravljeni na ta izziv. Opravili bomo svoje delo,” je v izjavi za NZS povedal eden od slovenskih junakov Vanja Drkušić, ki uživa v sanjskem letu 2024. Potem ko se je ustalil v osrčju slovenske obrambe in dosegel uspeh s Slovenijo, mu je uspel še prestop v Crveno zvezdo, s katero je pred dnevi proslavil uvrstitev v ligo prvakov.

Da nameravajo v slovenski vrsti graditi na do zdaj zgrajenem, poudarja tudi Jan Mlakar. “Samozavest je še zrasla, vseeno pa moramo biti pazljivi. Ne smemo si misliti, da če nam je na Euro šlo dobro, da se bomo zdaj sprehodili čez te tekme. Moramo stremet k temu, kar nas je pripeljalo do tega rezultat. Enotnost in borba eden za drugega,” je na glavne odlike slovenske reprezentance opozoril Mlakar.

Avstrija in Kazahstan? “Kakovostni reprezentanci, res bomo morali biti na nivoju za dve zmagi, kar pa je tudi naš cilj. Prvo mesto v skupini,” je zaključil Vanja Drkušić in dal s tem vedeti, da Slovenija v ligo narodov vstopa z najvišjimi ambicijami.