Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.09.2024 14:40:48
Deli članek:

Mlademu Yamalu zvezdniški status stopil v glavo, trener Flick pa s kaznijo, ki odmeva

Profimedia

Novi prijemi novega trenerja Barcelone.

Prihod Hansija Flicka na klop Barcelone se je vsaj na začetku sezone močno obrestoval. Katalonci po štirih odigranih krogih na lestvici španske lige prepričljivo vodijo, pred največjimi rivali iz Madrida imajo štiri točke naskoka. Ni veliko, po drugi strani pa po štirih odigranih tekmah to niti ni tako mala številka.

Katalonski stroj melje vse pred seboj, ima tudi daleč najboljšo razliko v golih, saj so dosegli 13 zadetkov, prejeli pa zgolj tri, eden pomembnejših članov pa je mladenič, ki je šele pred kratkim praznoval svoj 17. rojstni dan. Lamine Yamal blesti tudi v tej sezoni, kljub svoji mladosti pa nima nobenega posebnega tretmaja s strani nemškega trenerja.

Flick je ob prihodu v Barcelono uvedel precej strožji režim, kot so ga bili nogometaši Barcelone vajeni pri njegovemu predhodniku. Nemec je uvedel dva treninga na dan, pred treningi ne manjkajo niti individualni sestanki, ki so obvezni. Ker je Yamal na zadnjega zamudil, ga je čakala kazen, ki pa naj bi bila ob vsakem naslednjem prekršku strožja.

Pred treningom je tako svoje varovance postavil v dve koloni, Yamal pa se je moral sprehoditi vmes in stisniti zobe, saj so mu soigralci namenili nekaj udarcev po zadnji plati in hrbtu.