Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Žan Libnik
Žan Libnik
27.08.2024 11:32:35
Deli članek:

Olimpija v tekmo sezone proti Rijeki vstopa kot favorit: Tukaj je 5 razlogov Plus

alesfevzer.com

Napovedovali so Ludogorec, potihoma pa razmišljali tudi o Galatasarayju. Zdi se, da bodo Stožice v četrtek dejansko bližje lanskoletnemu gostovanju turškega velikana. Ljubljano je znova zajela nogometna evforija, v zmajevem gnezdu se pripravlja peklensko vzdušje, na krilih te podpore pa bo Olimpija lovila svojo drugo zaporedno evropsko jesen. Zeleno-beli so pod taktirko Victorja Sancheza še vedno nepremagani, če bo pri tem ostalo tudi v četrtek, bo Olimpija že dan zatem znova del žreba v mondenem Monaku. Kaj govori v prid zeleno-belih, kaj Olimpijo proti Rijeki postavlja v vlogo favorita?

1. Filozofija Victorja Sancheza

Martin Metelko

Na enajstih tekmah pod taktirko Victorja Sancheza je Olimpija vknjižila sedem zmag in štiri remije. Vzorec je že zdavnaj prerasel točko, ko bi lahko rezultatsko uspešnost Španca v zmajevem gnezdu pripisovali naključjem. Naj nam navijači Reala ne zamerijo, kraljevi klub igra na neki povsem drugi ravni, a nekaj madridskega je v tem, kako se nogometaši Olimpije v tej sezoni lotevajo izzivov. Ne gre zgolj za zmagovalno miselnost, o kateri pogosto govori nekdanji galaktik Victor Sanchez.

Gre tudi za vse to, o čemer je v nedavnem pogovoru za Ekipo govoril Zlatko Zahović. Gre za kompaktnost, nepopustljivost, uravnoteženost. Gre za čvrsto obrambo, ki nasprotniku praviloma ne dopušča veliko. In gre za hitro, neposredno in dokaj nezapleteno tranzicijo, skozi katero zeleno-beli pogosto prihajajo v obetavne situacije. Olimpija zna po potrebi trpeti. To počne precej bolje, kot je počela kdaj prej. Bolje kot kdaj prej zna igrati na rezultat. Bogate igralske izkušnje, o katerih rad govori Sanchez, pri vsem tem nosijo neprecenljivo vrednost.