Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.08.2024 15:44:32
Deli članek:

Tekmeci Maribora po veliki kraji močno udarili: Škoda, da sodnik ni imel očal

Grega Wernig

Tekmec Maribora, švedski Djurgarden, na povratno tekmo v Ljudski vrt prihaja z odlično popotnico. Na gostovanju pri Siriusu so namreč prišli do druge zaporedne zmage z 1:0 in se tako še učvrstili na drugem mestu v švedski ligi.

Za odvračanje pozornosti od evropske tekme proti Mariboru pa je poskrbelo dejstvo, da je na tej tekmi prišlo tudi do velikega sodniškega škandala. Strelec edinega priznanega gola, Patric Aslund, je bil namreč prepričan, da bi mu v 55. minuti morali priznati še drugi gol in težko trdimo, da nima prav. Aslund je namreč z izjemnim strelom z razdalje zadel prečko, od nje pa se je žoga odbila v gol, kjer je vidno in zanesljivo prečkala golovo črto ter se od tal odbila nazaj v naročje vratarja Siriusa. Kljub glasnem pritoževanju vseh igralcev in trenerja sodnik ni priznal gola, ker pa je švedska liga edina med tridesetimi najmočnejšimi v Evropi, ki ne uporablja VAR-a, je pri odločitvi obveljalo.

Seveda je bila tudi po tekmi to glavna tema pogovorov: "Škoda, da sodnik ni imel očal s seboj. Žoga je bila zelo očitno čez črto," je bil po tekmi razburjen trener Thomas Lägerlof. Njegovo jezo in razočaranje je delil tudi Aslund, ki je bil oškodovan za izjemen gol: "Gol bi moral veljati, a kaj naj naredim, če sodniki tega niso videli? Sploh ni bila majhna napaka, med žogo in črto bi lahko spravili še dve ali tri žoge. A kaj naj? Najpomembneje je, da smo prišli do zmage in da sem k temu prispeval."

Ker so kljub gromozanski napaki zmagali, situacija le ni bila tako dramatična in seveda so misli Švedov hitro zašle na četrtkovo tekmo v Mariboru. Pravzaprav so že pred tekmo razmišljali o tem, saj so opravili kar sedem menjav od prve tekme četrtega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo.