Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.08.2024 02:41:47
Deli članek:

Groza na stadionu: policisti so usmerili orožje proti navijačem in začeli streljati (video)

Profimedia

Tokrat ni šlo za medsebojno navijaško obračunavanje, tokrat naj bi črto razuma prestopili možje postave.

Šokantni prizori prihajajo iz Južne Amerike, natančneje iz Brazilije. V povratni tekmi osmine finala pokala Libertadores, tamkajšnje različice lige prvakov, sta se v Belo Horizonteju pomerila Atletico Mineiro in argentinski San Lorenzo.

Obračunu brazilskih in argentinskih klubov že po običaju dvigujejo napetost, predvsem pa so problematična gostovanja Argentincev v Braziliji. Tako so tudi tokrat navijači San Lorenza naleteli na popolno nerazumevanje brazilskih policistov.

Brazilski mediji so v svojih poročilih skopi, o razlogih za incident, ki se je zgodil na tribuni z gostujočimi navijači, ne poročajo. Jasno je le to, da ni bilo trenja oziroma medsebojnega obračunavanja med obema navijaškima skupinama.

V nekem trenutku so pripadniki policije v polni bojni opremi vkorakali na tribuno z navijači San Lorenza in začeli s pendreki udrihati po gostujočih navijačih. Na nekaterih videoposnetkih se celo vidi (in sliši), kako policisti proti navijačem streljajo z gumijastimi naboji, uporabili so tudi solzivec.

Na igrišču je domača ekipa zmagala z 1:0 in s skupnim izidom 2:1 napredovala v četrtfinale.