Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
17.08.2024 17:01:15
Deli članek:

Ancelotti napovedal nekaj, kar bi lahko postala stalna praksa: mu bodo drugi trenerji sledili?

Profimedia

Strateg madridkega Reala Carlo Ancelotti je najavil nekaj nenavadnega, doslej nepojmljivega.

Po uspešnem začetku sezone z zmagoslavjem v evropskem superpokalu proti Atalanti, se za madridski Real ta konec tedna začenja branjenje naslova tudi v španski ligi. Ta bo le ena od mnogih tekmovanj, v katerih bo kraljevi klub spet igral za lovoriko. Pred Realom je znova sezona z ogromno tekmami in seveda ni edini tak klub v Evropi.

O tem je pred začetkom španske lige govoril tudi trener Carlo Ancelotti, ki je mnenja, da so nogometaši preobremenjeni. "Igralci potrebujejo počitek, potrebujejo odmore in razmišljamo o počitku za posamezne igralce med sezono, razmišljamo o tem, da bi igralcu dali teden dni dopusta, da bi lahko šel k družini. Še posebej to velja za igralce, ki igrajo tudi za reprezentance in imajo zelo malo počitka, saj običajno ne dobijo niti prost dan med mednarodnimi odmori," je pred dvobojem z Mallorco govoril italijanski strokovnjak.

Vsekakor Ancelotti pri takem razmišljanju ni osamljen, sindikat profesionalnih nogometašev je že maja Fifi poslal svarilo, da bo pripravljen tudi na stavko in pravne postopke, če se bo še naprej nadaljeval trend širitve tekmovanj oziroma bo koledar s tekmami tako preveč natrpan.