Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.08.2024 09:52:21
Deli članek:

V Celju so ga nerazumljivo zamenjali, zdaj pa bo Damir Krznar dobil sanjsko službo?

alesfevzer.com

Damir Krznar bi lahko kaj hitro spet sedel na trenersko klop.

Potem ko je hrvaški strateg Damir Krznar beležil sijajne rezultate, grofom prinesel naslov slovenskega državnega prvaka in s Celjani odlično tekmoval tudi na začetku evropskih kvalifikacij (brez težav je preskočil prvo oviro v kvalifikacijah za ligo prvakov in povsem razbil estonsko Floro, v drugem krogu kvalifikacij za najelitnejše svetovno klubsko tekmovanje pa imel po prvi tekmi v Celju zelo aktiven rezultat 1:1 proti favoriziranemu Slovanu iz Bratislave), je pred povratno tekmo s slovaškim prvakom nepričakovano dobil odpoved. 

Valerij Kolotilo se je proti vsej nogometni logiki odločil, da Damirja Krznarja zamenja, čeprav slednji v novi sezoni sploh še ni izgubil. Ustoličil je Alberta Riero, hrvaški strateg pa se je znova znašel na trgu dela. A tako kot v primeru odhoda iz Maribora, ko je pravzaprav čez zgolj nekaj dni dobil na mizo ponudbo Celja, ki jo je tudi sprejel, bi se tudi tokrat lahko zgodilo, da bo Krznar že kmalu sprejel nov trenerski izziv. 

Kot poročajo hrvaški mediji, naj bi bil namreč Krznar eden od glavnih kandidatov za prevzem hrvaškega velikana Rijeke, ki je prav tako povsem nepričakovano med dvema evropskima tekmama zamenjala svojega sicer zelo uspešnega trenerja Željka Sopića. Pri Rijeki so sicer sporočili, da bo njihov nov trener dozdajšnji Sopićev pomočnik in nekdanji nogometaš Rijeke Radomir Đalović, toda Hrvati prav tako pišejo, da bi se Đalović na klopi reškega prvoligaša lahko obdržal zgolj v primeru, da v gosteh na Švedskem danes izloči švedski Elfsborg in se uvrsti v zadnji krog kvalifikacij za ligo Europa (prva tekma se je na Rujevici končala z 1:1). 

V nasprotnem primeru naj bi bila velika možnost, da bo prvi mož Rijeke Damir Mišković našel novega trenerja, prva favorita za to pa sta Damir Krznar in trener Lokomotive Silvijo Čabraja.