baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Tanja Žagar Njena.si

Tanja Žagar hvaležna za vso podporo po novici, ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

žl
žl
1 28.05.2024 13:00:24

V Domžalah potrdili novega trenerja! Dvakratne slovenske prvake bo vodil Ljubljančan!

Martin Metelko
Domžalčani so dober teden dni po koncu sezone sklicali novinarsko konferenco, na kateri so razkrili podrobnosti uvodnega kadrovanja v pripravah na sezono 2024/25. V skladu z napovedmi se je slovenski nogometni javnosti kot novi trener prve ekipe Domžal predstavil Erik Merdanović, ki je v pretekli sezoni ob Kamniški Bistrici vodil ekipo do 17 let.

"V prvi vrsti smo danes tukaj, da predstavimo novega trenerja Erika Merdanovića. Erik je bil naša prva izbira. Analiza, ki smo jo opravili na podlagi zadnje sezone in na podlagi naše uspešnosti v zadnjih desetih, 15 letih, naš nogometni klub najbolje funkcionira takrat, ko imamo naše, domače trenerje. Zato je bila izbira relativno lahka. V lanski sezoni se nam je Erik pridružil ravno z namenom, da nekoč prevzame člansko ekipo. Glede na vse, kar se je dogajalo v pretekli sezoni, nihče ni pričakoval, da se bo zgodilo na takšen način. Vseeno smo uspešno zaključili tekmovalno obdobje in z optimizmom zremo v prihodnost, ko se bomo nove sezone lotili z novim trenerjem, rahlo spremenjeno ekipo in predvsem s svežo energijo ter novimi cilji," je uvodoma povedal športni direktor rumene družine Matej Oražem.

Potrdil je, da bo ob Eriku Merdanoviću praktično nespremenjen strokovni štab; glavna pomočnika bosta Amir Botonjić in Matej Podlogar, v klubu ostaja tudi Slobodan Vuk, za vratarje bo skrbel Dejan Milić, za kondicijo Žan Luka Jerman, analitik ostaja Marko Kous. Domžalsko ekipo do 17 let, ki jo je doslej vodil Merdanović, prevzema Jasmin Jerić, ki je še nedavno deloval kot pomočnik nekdanjega trenerja Domžal Dušana Kosića.


"Rad bi se zahvalil gospodu predsedniku, direktorju in vsem ostalim v upravi za izkazano zaupanje. Štejem si v veliko čast in privilegij, da sem bil imenovan za glavnega trenerja članske ekipe Domžal. Ta vloga nosi tudi veliko odgovornost, a verjamem, da bomo skupaj s sodelavci spisali lepo zgodbo in da nas čaka lepa prihodnost," je v uvodnem nagovoru medijem povedal novi trener rumene družine.

Zaradi domžalske klubske vizije je bil Merdanović kot strokovni vodja akademije že v pretekli sezoni vpet tudi v delo članske ekipe. "V zadnje pol leta sem vodil kadetsko ekipo. Vemo, kakšna je politika Domžal, veliko fantov iz mladinskega pogona je priključenih prvi ekipi. Zato sem imel določen vpogled v situacijo članske zasedbe. Skozi sezono sem spoznal tudi nekaj ostalih nogometašev, z nekaterimi se poznamo že od prej. V tem pogledu ne bomo potrebovali dodatnega časa za spoznavanje," pravi Merdanović.

Dvakratni slovenski prvaki bodo priprave na novo sezono predvidoma začeli 14. junija, dan prej se bo ekipa zbrala na tradicionalni večerji.

Članki iz rubrike