dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić in druščina iz Grčije poslali ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

slovenija navijača Ekipa24.si

Uf, s kakšnim napevom so slovenski navijači med ...

nu
nu
0 28.05.2024 13:17:41

Bo Xavi v teh težkih časih uslišal željo vodstva Barce?! Plačati bi morali 15 milijonov, cilj pa je ...

Profimedia
Barcelona je v pričakovanju novega trenerja.

Pred dnevi se je dokončno razpletla drama, ki so jo spisali vodilni možje Barcelone. V središču pozornosti je bil trener Xavi, ki se je leta 2021 vrnil k Barceloni, tokrat v vlogi glavnega trenerja. Po mnenju mnogih je iz kadra, ki ga je imel na voljo, iztisnil več kot sto odstotkov, priložnost je dal tudi nekaterim mladim nogometašem, ki so se več kot le izkazali, januarja pa je ocenil, da je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči in se odločil poleti 2024 zapustiti katalonsko barko.


Sledili so meseci prepričevanj, vodstvo Barcelone s predsednikom Joanom Laporto na čelu ga je uspelo prepričati, naj ostane še eno leto, kmalu pa je sledil preobrat in sestanek, na katerem je padla odločitev, da se bo Xavi po koncu sezone vendarle poslovil.

To je spremenilo marsikaj, katalonski mediji pa razkrivajo, da je to spremenilo tudi odpravnino. Ker so se mu zahvalili za sodelovanje eno leto pred iztekom pogodbe, bodo stekla pogajanja o višini odpravnine, Barco pa naj bi vse skupaj stalo okoli 15 milijonov evrov. Polovica naj bi pripadla njemu, preostali znesek pa bi si razdelili njegovi pomočniki. No, pri Barceloni upajo, da jim bo zaradi trenutnega finančnega stanja uspelo znižati višino odpravnine za Xavija oziroma nanj pritiskajo, da bi se ji odpovedal v celoti.

Značke: xavi, barcelona

Članki iz rubrike