Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.05.2024 06:24:45
Deli članek:

Navijači Olimpije so v nestrpnem pričakovanju novega trenerja, športni direktor odgovarja ...

Grega Wernig

Kdo bo v novi sezoni vodil ljubljanske zmaje?

Potem ko so zeleno-beli pred zadnjima dvema krogoma zdaj že končane sezone odpustili Zorana Zeljkovića, se je začel lov na novega trenerja. V zmajevem gnezdu so poudarjali, da ne bodo hiteli in da bodo ime novega trenerja sporočili šele po koncu sezone. Za zadnja dva kroga je na klop sedel kar športni direktor Goran Boromisa; v taboru zeleno-belih so upali, da bo šok terapija na ekipo delovala pozitivno, a Ljubljančani so bili že v tako 'cirkusantskem' stanju, da ni šlo. Snovalec kadrovske politike v Stožicah ni uspel prekiniti negativnega trenda; najprej je izgubil večni derbi v Ljudskem vrtu, nato še domač ljubljanski derbi z Bravom in Olimpija je sezono končala šele na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Od zadnje tekme pretekle sezone je minil že dober teden, Olimpija pa novega trenerja še nima. Po pisanju nekaterih slovenskih medijev je glavni favorit za zeleno-belo klop, na Dunaju rojeni strateg hrvaških korenin Damir Čanadi, ponudbo za delo že zavrnil. Športni direktor zmajev Goran Boromisa je sicer pred tedni poudaril, da bo novi trener Olimpije tujec, toda vsaj za zdaj zmaji niso niti blizu ustoličenja novega šefa stroke. Ko smo včeraj vprašanje o tem, kako daleč so z iskanjem novega trenerja pri Olimpiji, postavili Boromisi, je bil dokaj skrivnosten. "Krog imen, potencialnih kandidatov, smo zožili na dve, tri imena. Kot sem že poudaril, bo novi trener tujec," nam je najprej zatrdil športni direktor Ljubljančanov. Kdaj lahko pričakujemo beli dim iz Stožic? "V tem tednu bomo imeli še zaključne intervjuje z našimi kandidati, najkasneje v roku 10 dni pa bomo objavili ime našega novega trenerja," je za Ekipo SN še dejal Boromisa.

Priprave se začnejo med 17. in 20. junijem

V zmajevem gnezdu so zaradi razpleta velikega finala slovenskega pokalnega tekmovanja sicer dobili nekaj dodatnih dni za iskanje novega trenerja. Ker je pokal osvojila Rogaška, ki ni dobila evropske licence, so se seveda malce premešale vozovnice za Evropo. Olimpija bo tako namesto v prvem kvalifikacije za konferenčno ligo začela v drugem krogu. Prvi evropski tekmi bodo tako Ljubljančani torej namesto 11. in 18. julija odigrali 25. julija in 1. avgusta. Pri zeleno-belih so se zato tudi odločili, da se bodo priprave za novo sezono začele precej kasneje kot denimo v primeru Celja, Maribora in Brava, ki jih evropske preizkušnje čakajo že v drugem tednu julija. "Naše priprave se bodo začele med 17. in 20. junijem," je sporočil Boromisa. "Točen datum vam bom lahko povedal, ko bomo z novim glavnim trenerjem določili vse podrobnosti, na čelu z datumom začetka priprav," je zaključil športni direktor zeleno-belih.