pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
14 04.04.2024 21:01:02

Drastična kazen za Hajduk! Po izgredih Torcide Hrvaška nogometna zveza takoj ukrepala! (foto)

Profimedia
Po sredini tekmi med Hajdukom in Dinamom iz Zagreba v hrvaškem pokalu je policija po navijaških izgredih, ki so izbruhnili na igrišču in se nato preselili v mesto, pridržala 51 navijačev, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Obračun večnih tekmecev je v Splitu dobil Dinamo z 1:0. Komisija za pokal je suspendirala mestni stadion Poljud. V neredih so bili poškodovani tudi trije policisti, ki se zdravijo v tamkajšnji bolnišnici.

Navijaški izgredi so se začeli na stadionu, ko so pristaši domače zasedbe prebili zaščitno ograjo in vdrli na zelenico. Potem ko so nogometaši zbežali v garderobe, so navijači stekli do sektorja, kjer so bili pristaši gostujoče zasedbe. Policija je sicer preprečila spopad obeh navijaških skupin. Pristaši domačega kluba pa so nato iz svojega sektorja nad policiste metali bakle in stole.

Neredi so se nato nadaljevali zunaj stadiona, v njih so bili po poročanju splitsko-dalmatinske policijske uprave poškodovani trije policisti, uničeno pa je bilo tudi eno policijsko vozilo. Navijači so zažgali nekaj kontejnerjev na ulicah, gasilci pa so preprečili, da bi se požari razširili na bližnje avtomobile in stavbe.



Navijaške nerede je kot nesprejemljive označil župan Splita Ivica Puljak. Odzvala pa se je že komisija za hrvaški nogometni pokal in sprejela odločitev o suspenzu mestnega stadiona Poljud v Splitu za igranje vseh tekem članskega moštva Hajduka do končne odločitve disciplinske komisije krovne hrvaške zveze HNS. Komisija je svojo odločitev sprejela na podlagi zapisnika s tekme in poročila varnostnika.

"Z vpogledom v zapisnik in poročilo z omenjene tekme smo ugotovili, da je minuto po koncu polfinalne tekme nekaj domačih navijačev s severne tribune nedovoljeno vstopilo na igrišče in se spopadlo s policisti, neredi pa so se nadaljevali tudi na tribunah in v širšem območju stadiona, s čimer so izpolnjeni pogoji iz 66. člena, 4. odstavka disciplinskega pravilnika HNS," je na spletni strani zapisala hrvaška nogometna zveza.

Policija je nogometaše Dinama na stadionu Poljud zadržala do 23. ure oziroma konca neredov. V finalu hrvaškega pokala se bo Dinamo pomeril z Rijeko, ki je z 1:0 premagala Lokomotivo iz Zagreba.

Članki iz rubrike