elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

STA
STA
0 27.01.2024 18:14:49

Šeško med strelci, toda Leipzig je doživel boleč udarec

Profimedia
V bundesligi je na sporedu 19. prvenstveni krog.

Nogometaši Bayerna so v tekmi 19. kroga nemškega prvenstva v gosteh premagali Augsburg s 3:2 in malce umirili strasti v bavarski prestolnici. Bayern je kljub dobri predstavi domačih - gol Elvisa Rexhbecaja ni obveljal zaradi prepovedanega položaja - v prvem polčasu zadel dvakrat, sploh prvi zadetek za klub je dosegel Aleksandar Pavlović, enega je dodal še Alphonso Davies. A je nato Ermedin Demirović na začetku drugega dela znižal, Harry Kane pa je s 23. zadetkom v sezoni le prinesel tri točke večjemu bavarskemu klubu.

V končnici tekme je sicer gostujoči vratar Manuel Neuer s slabim posredovanjem zakrivil enajstmetrovko, a potem ubranil strel Svenu Michelu. Nekaj minut zatem je prekršek naredil še Thomas Müller, Demirović je bil bolj zanesljiv, a Augsburgu je za izenačenje zmanjkalo časa.

V Stuttgartu sta igrala tretje in četrto moštvo sezone; domača ekipa je z zadetkoma Deniza Undava in Enza Millota vodila z 2:0, potem pa je na sceno za goste stopil Šeško in v 32. minuti z natančnim strelom z glavo znižal na 1:2. A nadaljevanje je bilo podobno, domači so povišali vodstvo z golom Jamieja Lewelinga, nekaj minut pozneje je za Leipzig na 2:3 znižal Lois Openda. Toda že minuto zatem so imeli domači po drugem golu Undava spet +2. Isti igralec je v 75. minuti dosegel še tretji gol na tekmi, pred tem je v igro pri gostih v 67. minuti vstopil tudi drugi slovenski igralec Kevin Kampl.

V preostalih sobotnih popoldanskih tekmah je sta Hoffenheim in Heidenheim igrala 1:1, prav tako Wolfsburg in Köln, Werder je premagal Freiburg s 3:1.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike