stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
0 27.01.2024 00:26:07

Slačilnica si nadvse želi vrnitve med elito! Jo vodstvo kluba podpira? Tukaj je odgovor ...

Aleš Cipot
V pomlad z odličnim izhodiščem.

'Kdaj, če ne zdaj?!' je pogosto slišati med opazovalci drugoligaškega dogajanja na sončni strani Alp, in predvsem na prekmurski ravnici, ko beseda steče o tem, ali se bo Nafti uspelo vrniti med elito. Izhodišče je res odlično. Lendavčani nadaljevanje sezone pričakujejo na vrhu lestvice, z zagotovljeno finančno stabilnostjo so si prednost pred tekmeci zagotovili še ob igrišču. In tudi z vadbenim centrom, ki bo kmalu ponujal vrhunske pogoje za delo. A po drugi strani je prav tako res, da so opravili šele polovico dela, spomladi bo treba vse skupaj še potrditi. Zapečatiti! Standardni član začetne enajsterice Rok Erniša verjame, da jim bo uspelo.

V bližnji preteklosti smo Nafti pogosto očitali pomanjkanje ambicioznosti, vmes se je stanje duha vendarle spremenilo. To navsezadnje potrjuje pogled na lestvico. Lendavčani so jesen končali na vrhu, kar vsekakor razkriva, da v tej sezoni resno razmišljajo o napredovanju med prvoligaše oziroma o vrnitvi med elito. "V slačilnici imamo veliko željo, da bi nam uspelo, in gotovo bomo naredili vse, kar je v naših močeh, da bi bilo tako. V vodstvu kluba imamo potrebno podporo, vendar hkrati nismo pod pritiskom, da je to nujno zlo. Ampak cilj smo si zastavili, prizadevali si ga bomo uresničiti," je povedal Rok Erniša.

Izhodišče je odlično. "Za nami je zelo dober jesenski del prvenstva. Zavedamo se, kaj nam ponuja trenutni položaj na lestvici, radi bi ga unovčili. Nadvse pomembno je spoznanje, da je zasedba v največji meri ostala nespremenjena, obenem je Žan Bešir zaostril konkurenco," je pristavil 21-letni mladenič iz Moravskih Toplic.

rok ernisa
Jure Zauneker/Vestnik


Takrat je morala malce padla


Pred sezoni cilji niso bili tako visokoleteči. Ali pač? "Naše vodilo je bilo, da razmišljamo samo o vsaki naslednji preizkušnji, in potem bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Začeli smo odlično, zmagali smo trikrat zapored, nato je sledilo nekoliko slabše obdobje. Priznam, da nam je takrat morala malce padla, a se nam je v nadaljevanju le uspelo dvigniti. Res nam je dobro steklo, in ko smo videli, da imamo možnosti, da se povzpnemo na vrh lestvice, smo bili odločeni, da si zagotovimo naslov jesenskega prvaka. Na srečo nam je uspelo, zdaj moramo nadaljevati v takšnem ritmu. Verjamem, da tudi ob glasni podpori navijačev. Vse več jih je začelo prihajati na tekme, tudi oni si želijo spet spremljati prvoligaške obračune. Potruditi se moramo, da bi nam s skupnimi močmi uspelo," je optimist otrok Mure v dresu Nafte.


Prekmurski obračun za vrh


Lendavčani imajo pravšnje temelje v finančni stabilnosti kluba, organizacijskem ustroju in razmerah za delo, ki bodo kmalu še neprimerno boljše. Za to bo poskrbela nogometna akademija, ki je zrasla pod vznožjem vinogradov. Videti je res izjemno in je pri nas edinstvena, vrata bo odprla po pridobitvi uporabnega dovoljenja. Ta dan je menda že dokaj blizu … "Še posebej v slovenskih okvirjih imamo na voljo vse potrebno, da smo lahko uspešni," se strinja Rok Erniša, ki pa mu je seveda jasno, da tudi tekmeci ne spijo in imajo svoje želje. Konkurentov je kar nekaj. "Menim, da bodo Beltinci, Gorica in Primorje najbolj nevarni. Predvsem imam v mislih prekmurske rivale. Napeto bo, zanimivo. Ne bo nam lahko, tega se zavedamo. Nasprotniki se krepijo, naša največja moč pa je, da je ekipa ostala nespremenjena. Le nadgrajevati želimo dozdajšnje predstave in res močno verjamem, da nas bo to popeljalo do želenega cilja," pravi pomembni člen Nafte, ki je v prvem delu prvenstva nastopil na vseh 18 preizkušnjah; v novi vlogi. Trener Jozsef Bozsik mu je namenil vlogo desnega bočnega branilca.


Prvič v tej vlogi


"Pred tem nikoli nisem igral na tem položaju. Razumljivo sem potreboval nekaj časa, da sem se navadil, toda iz tekme v tekmo je bilo lažje. In boljše," se je nasmejal naš sogovornik, ki se je nogometne abecede naučil v Fazaneriji, pri 12 letih pa se je preselil v Gradec, kjer se je dokazoval v mlajših selekcijah Sturma. V starostni kategoriji kadetov se je vrnil v prekmurski nogometni hram, si zagotovil triletno profesionalno pogodbo, a pri črno-belih prave priložnosti na največjem odru ni dočakal. S članskim nogometom se je spoznal v Biljah, kamor so ga Sobočani posodili. "Na Primorskem sem se počutil zelo dobro, tam sem ostal tudi eno sezono po koncu pogodbe z Muro. Ekipa me je odlično sprejela, med prehodom na višjo kakovostno raven mi je bil v veliko pomoč trener Domen Beršnjak. Marsikaj me je naučil."

Značke: rok-erniša, nafta, 2.-snl

Članki iz rubrike