tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

guardiola Ekipa24.si

Ne samo Slovenci, tudi Pep Guardiola dopustuje na ...

ro
ro
0 26.01.2024 23:43:05

V slovenskem prvoligašu zelo iskreni. Rekli so nam, da je cena okrog milijon evrov! Koliko je zares vreden dragulj črno-belih?

Reuters
Mladi napadalec ima vse več snubcev.

Nejc Gradišar je 'vroča roba'. To je bil že pred gostovanjem Matjaža Keka in njegovih izbrancev v ZDA, po podobi, ki jo je kazal v San Antoniu in doseženem golu, pa se zanimanje za usluge 21-letnega napadalca zgolj stopnjuje. Do te mere, da je bolj ali manj jasno, da je zadnjo tekmo v črno-belem že odigral in bo do konca zimskega prestopnega roka zamenjal klubske barve. Ponudbam, ki prihajajo na njegov naslov, se ne bo mogel upreti, prav tako se vodilni možje Rogaške ne bodo mogli upreti zajetni odškodnini za mladeniča, s katerim imajo sklenjeno pogodbo do 30. junija 2025.

Ko smo se nazadnje pogovarjali s športni direktorjem, ni skrival, da upa, da bi za obetavnega strelca morda lahko iztržili med 300 tisoč in 350 tisoč evri odškodnine. "Ob takratnem pogovoru je bil Nejc peti ali šesti strelec lige, v končnici jeseni se je povzpel na drugo mesto. Vmes se je zgodila še reprezentančna tekma z ZDA in normalno je, da so se apetiti precej povečali," se je odzval Nino Ivačič. In do kod sežejo? "Priznamo, da v klubu pretiranih izkušenj s prodajo igralcev nimamo. Smo le novinci v prvi ligi, zato smo se obrnili na ljudi, ki že dalj časa delujejo v nogometu, ne le v slovenskem, in so tega vešči. Navezali smo stike z aktualnimi in nekdanjimi športnimi direktorji, menedžerji igralcev ... Na ta način smo pridobivali mnenja, in če jih povzamem, naj bi se cena za Nejca Gradišarja v tem trenutku 'vrtela' okrog milijona evrov. Ne vem, ali je to za Rogaško realna številka, a vsekakor mislimo, da je zdajšnja spodnja meja med 700 in 800 tisočakov," je odvrnil športni direktor Rogaške.
Snubcev je razumljivo iz dneva v dan več. "V zadnjih dneh smo dobili vsaj 30 klicev in tudi nekaj konkretnih številk. Od 300 tisoč pa vse do 800 tisoč evrov, vendar je hkrati res, da so klicali v glavnem agenti, ki so se predstavljali kot zastopniki posameznih klubov. Res je težko oceniti, v kolikšni meri so te ponudbe verjetne, kako verodostojne so, toda v najkrajšem času naj bi iz Italije in Madžarske dobili tudi zelo natančne. S predstavnikoma dveh italijanskih klubom imamo dogovorjena tudi sestanka med pripravami ekipe v Rovinju in potem bomo videli, kako in kaj naprej," razkriva Nino Ivačič.

gradisar lv
Luka Vovk

gradisar lv
Luka Vovk

Članki iz rubrike